Θεσσαλονίκη:"Ξεφυτρώνουν" νέα μεγάλα εμπορικά κέντρα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Θεσσαλονίκη:"Ξεφυτρώνουν" νέα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Επενδύσεις που προσεγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ,

για τη δημιουργία νέων εμπορικών κέντρων-εγκαταστάσεων υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και βρίσκονται είτε στο στάδιο προχωρημένου σχεδιασμού, είτε κατασκευής.
Το γεγονός αυτό λαμβάνει ιδιαίτερα σημασία εάν ληφθεί υπόψη (σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΕΒΕΘ) ότι στα εμπορικά κέντρα που έχουν κατασκευαστεί στη συμπρωτεύουσα πραγματοποιείται και βαίνει συνεχώς αυξανόμενο το 20% του συνολικού τζίρου της αγοράς της Θεσσαλονίκης, που σε ετήσια βάση φθάνει στα επίπεδα των 3,8 δισ. ευρώ.
Τελευταία προσθήκη στον «κατάλογο» των..
.υπό ανέγερση εμπορικών κέντρων είναι επένδυση κόστους άνω των 15 εκατ. ευρώ, η οποία θα αναπτυχθεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή που είναι εγκατεστημένο το IKEA και το υπερκατάστημα «Apollonia Politia» του ομίλου Hondos.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή του νέου αυτού εμπορικού κέντρου, το οποίο θα αναπτυχθεί από την «Μακεδονική Εταιρία ΑΕ» σε υπέργεια επιφάνεια 7.000 τ.μ. και υπόγεια 6.887,91 τ.μ. (επί ακινήτου 34,7 στρεμμάτων). Τα 1.500 τ.μ. των υπέργειων εγκαταστάσεων θα καλυφθούν από κατάστημα της Γερμανικής αλυσίδας discount Aldi και τα υπόλοιπα από σημεία πώλησης άλλων λιανεμπορικών αλυσίδων.
Την ίδια στιγμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής εμπορικού κέντρου του ομίλου της Notos Com σε ακίνητο εκμισθωμένο από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση εμπορικού κέντρου με την επωνυμία, «Castle Μall» στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης καλύπτοντας αρχικά περίπου 6.000 τ.μ. επί ακινήτου 32,5 στρεμμάτων.

(στοιχεία εφημερίδα Ημερησία)
Bookmark and Share