Στους δρόμους της Αθήνας «ξεχύνεται» τις επόμενες ημέρες το Street View της Google. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και ΆποψηNEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Στους δρόμους της Αθήνας «ξεχύνεται» τις επόμενες ημέρες το Street View της Google.


Απροσδιόριστος αριθμός αυτοκινήτων -η Google ποτέ δεν αποκαλύπτει αριθμούς και λεπτομέρειες- θα διατρέξει όλους τους δρόμους της Αθήνας τις επόμενες μέρες, προκειμένου η πόλη να μπει στη δημοφιλή υπηρεσία Street View του διαδικτυακού κολοσσού.
Αν όλα πάνε καλά, τότε η υπηρεσία θα είναι έτοιμη σε μερικούς μήνες.
Τη φωτογράφηση θα πραγματοποιήσουν ειδικές κάμερες προσαρμοσμένες σε συμβατικά οχήματα (φωτογρ.) τα οποία θα φέρουν εμφανώς τα διακριτικά της Google.
Η Google πραγματοποίησε επαφές με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων γνωστοποιώντας τις προθέσεις της και διαβεβαιώνοντάς την ότι τα προσωπικά δεδομένα γίνονται σεβαστά. Η Αρχή δεν...απάντησε στην εταιρεία η οποία και το εξέλαβε ως... πράσινο φως για το εγχείρημά της.
Τα οχήματα που θα πραγματοποιήσουν τις φωτογραφήσεις θα είναι μαύρα προκειμένου ν' αποφευχθούν οι αντανακλάσεις του φωτός επάνω τους στη διάρκεια.
Στη συνέχεια, το περιεχόμενο της φωτογράφησης θα αποσταλεί στα εργαστήρια της Google και ειδικά προγράμματα θα αναλάβουν τη συναρμολόγηση των φωτογραφιών, προκειμένου ο θεατής της υπηρεσίας ν' απολαμβάνει μια «ιδεατή» βόλτα στην Πλάκα, στην Ερμού και στον Λυκαβηττό.
Προηγουμένως η «ταινία» που θα δημιουργηθεί θα περάσει από άλλα ειδικά προγράμματα που θ' ανιχνεύσουν πρόσωπα και πινακίδες αυτοκινήτων, προκειμένου να τα «θολώσουν» ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα από τον θεατή.
Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και από κινητά τηλέφωνα 3ης γενιάς.
Το Street View είναι διαθέσιμο σε πόλεις των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Πρόσφατα προστέθηκαν το Αμστερνταμ και το Λονδίνο.

καθημερινή
Bookmark and Share