Ενεργότερο ρόλο αναζητούν οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για το όνομα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ενεργότερο ρόλο αναζητούν οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για το όνομα.

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Αλί Αχμέτι.

Ο Αλί Αχμέτι ,αρχηγός του Αλβανικού συμπολιτευόμενου κόμματος DUI των Σκοπίων βρίσκεται εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες για σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαικής Ένωσης.
Ο εταίρος του Ν.Γκρουέφσκι στον κυβερνητικό συνασπισμό της ΠΓΔΜ μετά την πίεση που άσκησε τις τελευταίες μέρες για συμμετοχή των Αλβανών στις συνομιλίες για το όνομα φαίνεται να αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο καθώς όλες οι επαφές του στην έδρα της Ε.Ε. ,σύμφωνα με πληροφορίες του Greece Salonika, γίνονται μετά από δική του πρωτοβουλία και αφορούν αποκλειστικά την -μπλοκαρισμένη λόγω του ονόματος- πορεία της χώρας προς τους Ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Συγκεκριμένα, σήμερα ο Αλί Αχμέτι θα έχει... σήμερα συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική, Χαβιέ Σολάνα, ενώ συνάντηση έχει επίσης προγραμματιστεί με τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ, Όλι Rehn.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο Αλι Αχμέτι μετά την επιστροφή του στα Σκόπια το ερχόμενο Σάββατο.
Bookmark and Share