Ηλεκτρονικές δημοπρασίες για κατασχεμένα Ι.Χ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες για κατασχεμένα Ι.Χ.

ετοιμάζουν οι τράπεζες!

Οι τράπεζες είναι γνωστό πως πραγματικά δεν ξέρουν τι να κάνουν τα κατασχεμένα αυτοκίνητα καθώς περισσότερα από 30.000 ΙΧ παραμένουν σε τελωνειακούς χώρους της Αττικής, άλλα σε κατασχεμένα κτίρια και κάποια άλλα πολύ ακριβά στα υπόγεια πάρκινγκ τους.
Γι'αυτό το λόγο,σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν μαζικές ηλεκτρονικές δημοπρασίες κατασχεμένων οχημάτων (με τουλάχιστον 200-500 ΙΧ) οι οποίες θα διεξάγονται σε 3 φάσεις!
Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει δημοπρασίες στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι... έμποροι ώστε να μην δημιουργήσουν αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά και να διατηρήσουν τις σχέσεις που έχουν με τους πολύ καλούς πελάτες τους οι οποίοι μέχρι πρότινος αγόραζαν το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεμένων ΙΧ.
Τα αυτοκίνητα που δεν επιλέγουν οι έμποροι θα περνούν στη δεύτερη φάση τα οποία θα δημοπρατούνται στους υπαλλήλους της τράπεζας, οι οποίοι όμως θα έχουν δικαίωμα να αγοράζουν έως ένα όχημα κάθε 3 χρόνια περίπου.
Τέλος η τρίτη φάση, περιλαμβάνει τους ιδιώτες οι οποίοι θα μπορούν ελεύθερα να συμμετέχουν στις δημοπρασίες χτυπώντας όποιο αυτοκίνητο τους ενδιαφέρει.
Πάντως οι μόνο θιγμένοι ουσιαστικά από το άνοιγμα των δημοπρασιών κατασχεμένων αυτοκινήτων σε ιδιώτες καταναλωτές είναι μόνο οι έμποροι ΙΧ καθώς τη συγκεκριμένη στιγμή διανύουν την χειρότερη εμπορική χρονιά της καριέρας τους και επιπλέον είναι ελάχιστοι εκείνοι που διαθέτουν ρευστό ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν δυναμικά στις δημοπρασίες.
Παράλληλα οι τράπεζες είναι πολύ πιθανό να ευνοήσουν τους ιδιώτες καταναλωτές που θα συμμετάσχουν στις δημοπρασίες καθώς όποιος δεν έχει μετρητά θα μπορεί πολύ εύκολα με διακανονισμό να αποκτήσει το αυτοκίνητο που επιθυμεί.



πληροφορίες εφημερίδας ημερησία
Bookmark and Share