Πιέζουν οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ για λύση στο θέμα της ονομασίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Πιέζουν οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ για λύση στο θέμα της ονομασίας

προειδοποιώντας για ένταση μεταξύ των δύο κοινοτήτων..

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου Αλβανικού κόμματος DUI της ΠΓΔΜ επανήλθε με νέες δηλώσεις του στο θέμα της διένεξης για το όνομα με την Ελλάδα.
Ο Ali Ahmeti (φωτογ.), προειδοποίησε την κυβέρνηση για "εντάσεις μεταξύ των Αλβανών και των Σλαβομακεδόνων στην χώρα λόγω της συνεχιζόμενης ρευστότητας της κατάστασης με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ" και ζήτησε εκ νέου από την κυβέρνηση
να επικεντρωθεί στις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης με την Ελλάδα..
Εν τω μεταξύ όμως και ο Rufi Osmani,ο οποίος είναι δήμαρχος στο Gostivar και θεωρείται ο πιο γρήγορα ανερχόμενος Αλβανός πολιτικός της χώρας,ανακοινώνοντας την δημιουργία του νέου κόμματός του,υπογράμμισε με νόημα πως "εάν η χώρα εξακολουθεί να παρουσιάζει στασιμότητα όσον αφορά τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ...
θα μπορούσε να διαταραχθούν οι σχέσεις μεταξύ Αλβανών και "Μακεδόνων" .
Ενδιαφέρον όμως έχει και το γεγονός πως,ως ένα επιπλέον μέτρο πίεσης, από την Αλβανική κοινότητα της ΠΓΔΜ μέσω του Αλβανόφωνου Τύπου, έχουν ξεκινήσει να ακούγονται φωνές που ζητούν επανεξέταση της συμφωνίας της Οχρίδας με την οποία τερματίστηκαν οι εχθροπραξίες μεταξύ των 2 κοινοτήτων το 2001..
Όλες οι δημοσκοπήσεις στην ΠΓΔΜ δείχνουν ότι οι Αλβανοί, σε αντίθεση με τους Σλάβομακεδόνες, είναι έτοιμοι για ένα συμβιβασμό για το όνομα σε αντάλλαγμα για την ταχεία ένταξη του ΝΑΤΟ.

Bookmark and Share