Τρείς Ελληνικές τρομοκρατικές ομάδες αξιολογούνται από τις ΗΠΑ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Τρείς Ελληνικές τρομοκρατικές ομάδες αξιολογούνται από τις ΗΠΑ.

-μετέδωσε πριν λίγο η V.O.A.-

Ο "Επαναστατικός Αγώνας" και η "17 Νοέμβρη" θεωρούνται ως ενεργές και επικίνδυνες ομάδες.
Οι "Επαναστατικοί πυρήνες" όχι..

Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ian Kelly, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton, με απόφασή της που τέθηκε σε ισχύ στις 22 Απριλίου 2009, περιέλαβε την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, που δρα στην Ελλάδα, μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων εξωτερικού, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Άρθρου 219 του Νόμου περί Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης.
Η Voice of America μετέδωσε πριν λίγο πως σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μια Ελληνική τρομοκρατική οργάνωση που φέρει την ευθύνη για διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Ελληνικών, Αμερικανικών και άλλων στόχων από το... 2003 μέχρι τώρα, περιλαμβανομένων της επίθεσης εναντίον της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, το 2007, και της έκρηξης βόμβας έξω από παράρτημα της Τράπεζας Citibank, επίσης στην Αθήνα, στις 9 Μαρτίου 2009. Η κυρία Clinton προέβη στην ενέργεια αυτή κατόπιν συνεννόησης με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών.
Επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέητ Ντηπάρτμεντ αναφέρει ακόμα ότι στις 22 Απριλίου 2009 η Υπουργός κυρία Clinton ανακάλεσε απόφαση που είχε ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία στις τρομοκρατικές ομάδες εξωτερικού περιλαμβάνονταν και η Ελληνική οργάνωση Επαναστατικοί Πυρήνες. Η κυρία Clinton, ύστερα από σχετική επανεκτίμηση που έγινε πέντε χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Άρθρου 219 του Νόμου περί Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης, έκρινε ότι τα δεδομένα στα οποία στηρίχτηκε η απόφαση για την οργάνωση Επαναστατικοί Πυρήνες έχουν αλλάξει κατά τρόπο που δικαιολογεί την ακύρωσή της.
Όμως η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να διατηρήσει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων εξωτερικού την Ελληνική οργάνωση 17 Νοέμβρη, μετά την ολοκλήρωση αντίστοιχης επανεκτίμησης που έγινε με την συμπλήρωση πενταετίας από την προηγούμενη φορά που εξετάστηκε το θέμα, σύμφωνα πάντα με το Άρθρο 219 του Νόμου περί Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης.
Η επίσημη ανακήρυξη μιας ομάδας ως τρομοκρατικής οργάνωσης θεωρείται ζωτικής σημασίας για τον αγώνα πάταξης της τρομοκρατίας και αποτελεί αποτελεσματικό μέσο για την καταστολή υποστήριξης των τρομοκρατικών ενεργειών και την άσκηση πίεσης σε εμπλεκόμενα πρόσωπα να εγκαταλείψουν την τρομοκρατική δράση. Στις άμεσες συνέπειες περιλαμβάνονται η απαγόρευση της παροχής έμψυχων ή άψυχων πόρων προς τρομοκρατικές οργανώσεις εξωτερικού και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που οι οργανώσεις αυτές είτε έχουν είτε ελέγχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Bookmark and Share