Άμεση σύνδεση της ανόδου στις διεθνείς τιμές πετρελαίου με τις τιμές στα Ελληνικά πρατήρια! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Άμεση σύνδεση της ανόδου στις διεθνείς τιμές πετρελαίου με τις τιμές στα Ελληνικά πρατήρια!

Όταν όμως επί μήνες η τιμή του πετρελαίου κατρακυλούσε, το κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης καυσίμων -συνεπικουρούμενο από την κρατική "αδυναμία" ελέγχων- περι άλλων τύρβαζε..

Το κύκλωμα της διακίνησης και εμπορίας καυσίμων δείχνει και πάλι τις.. διεθνείς ανησυχίες του για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
Κατά έναν περίεργο τρόπο ενώ επί μήνες η πτώση της τιμής του πετρελαίου δεν επηρεάζει ή επηρεάζει οριακά τις τιμές στα Ελληνικά πρατήρια,η αύξησή της παρουσιάζεται άμεσα στον Έλληνα καταναλωτή.
Πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια κινείται λίγο κάτω από το 1 ευρώ, αν και σε πολλά από αυτά είναι πάνω ή πολύ πάνω από το 1 ευρώ -ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές της επικρατείας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία...
από τις τιμοληψίες του Υπουργείου Ανάπτυξης σε πανελλαδικό επίπεδο, η μέση τιμή παρουσιάζει σημαντική άνοδο της τάξεως του 2,41%. Έχει διαμορφωθεί στα 0,978 ευρώ ανά λίτρο, από 0,955 ευρώ μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα.
Το υπουργείο ανάπτυξης σχηματίζει επιτροπές,ερευνά την κατάσταση,προχωρά σε τιμοληψίες κλπ αλλά το αποτέλεσμα είναι ο καταναλωτής να αισθάνεται απροστάτευτος βλέποντας πως -όπως συμβαίνει και με τις τράπεζες- μπροστά στο συγκεκριμένο κύκλωμα το κράτος είναι μικρό..
Bookmark and Share