Γάλλοι.."bon viveur" με αποδείξεις. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Γάλλοι.."bon viveur" με αποδείξεις.

Oι Γάλλοι διαθέτουν περισσότερες ώρες για ύπνο και φαγητό από οποιονδήποτε άλλο κάτοικο εύπορης χώρας του κόσμου σύμφωνα με μία μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης(ΟΟΣΑ) που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα στο Παρίσι.

Η μελέτη με τίτλο Μετρώντας τoν Ελεύθερο Χρόνο στις χώρες του ΟΟΣΑ, διαπιστώνει ότι οι Γάλλοι άνδρες και γυναίκες πάνω από τα 15 αφιερώνουν κατά μέσο όρο περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά την ημέρα για φαγητό και ποτό,περίπου τον διπλάσιο χρόνο από αυτό που διαθέτουν οι Μεξικανοί,Αμερικανοί και Καναδοί.
Μόνο οι Νεοζηλανδοί πλησιάζουν τους Γάλλους,αφού αφιερώνουν για φαγητό και ποτό περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά την ημέρα κατά μέσο όρο.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη,οι... Γάλλοι αφιερώνουν για τον ύπνο τους κατά μέσο όρο 8 ώρες και 50 λεπτά την ημέρα με τους Αμερικανούς να έρχονται στη δεύτερη θέση με 8 ώρες και 40 λεπτά ημερησίως.
Οι Κορεάτες και οι Ιάπωνες είναι αυτοί που κοιμούνται λιγότερο μεταξύ των κατοίκων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ (κατά μέσο όρο 7 ώρες και 50 λεπτά την ημέρα).
Η μελέτη διαπιστώνει επίσης ότι οι Βέλγοι είναι αυτοί που διαθέτουν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο την ημέρα με 6 ώρες και 39 λεπτά κατά μέσο όρο, λίγο περισσότερο από τους Γερμανούς που διαθέτουν για τον σκοπό αυτό 6 ώρες και 34 λεπτά την ημέρα.
Οι Τούρκοι αφιερώνουν περίπου το ένα τρίτο του ελεύθερου χρόνου τους για να διασκεδάζουν και να περιποιούνται φίλους.Μεξικανοί και Ιάπωνες βρέθηκε ότι έχουν τον λιγότερο ελεύθερο χρόνο μεταξύ των 30 χωρών μελών του ΟΟΣΑ.
Η μελέτη καλύπτει μόνο τις χώρες για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.
Bookmark and Share