"Ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη-Σάλτσμπουργκ (Corridor 10) καθοριστικός και για τη Σερβία". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

"Ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη-Σάλτσμπουργκ (Corridor 10) καθοριστικός και για τη Σερβία".

"Η ολοκλήρωση της κατασκευής του ευρωπαϊκού μεταφορικού άξονα (Corridor 10-κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση), θα είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της Σερβίας, αλλά και για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών της επιδιώξεων", δήλωσε χθες ο πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς.
Ο αναφερόμενος οδικός άξονας θα συνδέει το Σάλτσμπουργκ με τη Θεσσαλονίκη, έχοντας συνολικό μήκος 2.360 χλμ. Κατά μήκος της Σερβίας, διέρχεται τμήμα 800 χλμ, με συνολικό κόστος κατασκευής που φτάνει στα 2 δισ ευρώ.
Οι εργασίες κατασκευής του Corridor 10 (άξονας 10) θα...
προσφέρουν εργασία σε 20.000 εργάτες, ενώ με την εκτέλεση των υποστηρικτών κατασκευαστικών εργασιών, ο αριθμός των εργαζομένων στα έργα κατασκευής του οδικού άξονα, αναμένεται να φτάσει στις 100.000.
Υπό τις πιέσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στη σερβική οικονομία, η υλοποίηση του έργου, αποκτά καθοριστικό χαρακτήρα, καθώς δίνει ανάσα οικονομικής πνοής, στον κατασκευαστικό τομέα της χώρας.
Bookmark and Share