Γονίδια του ιού της γρίππης των χοίρων (h1n1) κυκλοφορούν εδώ και..10 χρόνια! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Γονίδια του ιού της γρίππης των χοίρων (h1n1) κυκλοφορούν εδώ και..10 χρόνια!

Για περίπου δέκα χρόνια φαίνεται ότι κυκλοφορούσαν τα γονίδια του ιού Η1Ν1 που προκαλεί τη νέα γρίπη Α, σύμφωνα με ερευνητές που ανέλυσαν το γονιδίωμα του με στοιχεία από 50 δείγματα!
Η μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα από το αμερικανικό περιοδικό Science βασίζεται σε μία χρονολογική παρακολούθηση του ιού Η1Ν1 μετά από την εμφάνιση του στο Μεξικό και τις ΗΠΑ από την επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου των Ασθενειών, Ρεμπέκα Γκάρτεν.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι πληθυσμοί των... χοίρων θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά ώστε να εντοπίζεται αμέσως κάποια εμφάνιση του ιού της γρίπης.
Οι ερευνητές κατάφεραν να καθορίσουν την καταγωγή οκτώ τμημάτων του γονιδίου του ιού, τα οποία δείχνουν ότι δημιούργησαν ένα σχηματισμό που δεν έχει εμφανιστεί ξανά.
Η ανάλυση των τμημάτων του γονιδίου δεν αποκάλυψε τους γενετικούς δείκτες και την υψηλή μεταδοτικότητα του ιού Η1Ν1, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι δεν εντόπισαν τα αίτια της ικανότητας του ιού Η1Ν1 να πολλαπλασιάζεται και να μεταδίδεται με ευκολία ανάμεσα στους ανθρώπους.
Οι επιστήμονες εστίασαν την έρευνα τους σε μία σημαντική πρωτεΐνη του ιού Η1Ν1 την εμαγκλουτινίνη (Η), που ευθύνεται για την εύκολη μετάδοση του στους ανθρώπους.-απε-

Bookmark and Share