Ζημιές μαμούθ για τη Nissan, 2.4 δις δολάρια! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ζημιές μαμούθ για τη Nissan, 2.4 δις δολάρια!

Σχεδιάζονται ήδη περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας..

Zημιές ύψους 233,7 δισ. γιεν ή 2,4 δισ. δολ., τις πρώτες μετά από περίπου μία δεκαετία, κατέγραψε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan για το έτος που έληξε την 31η Μαρτίου, έναντι κερδών 482,3 δισ. γιεν ή 5 δισ. δολ. του προηγούμενου χρόνου, καθώς η κρίση στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτου και το ισχυρό γιεν περιόρισαν τις πωλήσεις της στο εξωτερικό.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σχεδιάζει ήδη να προχωρήσει σε περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας κατά το τρέχον οικονομικό έτος, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τη Nissan σε κερδοφόρα τροχιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι...συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά για τις Nissan και Toyota, «βυθίστηκαν» φέτος κατά 37%. Στο τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, η Nissan εμφάνισε καθαρές ζημίες 277 δισ. γιεν ή 2,8 δισ. δολ., έναντι κερδών 137,6 δισ. γιεν το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Και για την τρέχουσα χρήση, ωστόσο, η διοίκηση του ομίλου προβλέπει απώλειες, αν και μικρότερες.
Αναλυτικότερα, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας εκτιμά ότι οι ζημίες της, για το 12μηνο που λήγει τον Μάρτιο του 2010, θα διαμορφωθούν στα 170 δισ. γιεν έναντι 233,7 δισ. γιεν που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.
πηγή Eξπρές
Bookmark and Share