Το θέατρο του παραλόγου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Το θέατρο του παραλόγου.

Του Θ.Παπαδή

Την Κυριακή πραγματοποιούνται οι Ευρωεκλογές στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. και βέβαια και στην Ελλάδα. Εδώ και λίγες ημέρες οι πολιτικοί αρχηγοί και τα στελέχη των κομμάτων έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα άγρας ψήφων, αφήνοντας κατά μέρος την ουσία των πραγμάτων.
Η οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτών, οι οποίοι πλήττονται αφενός από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και αφετέρου από τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Κανένα ωστόσο από τα κόμματα εξουσίας δεν μπαίνει στην ουσία των πραγμάτων.
Αν παρακολουθήσει κάποιος τον λόγο των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, θα νομίζει ότι ζει σε έναν «οικονομικό παράδεισο», του οποίου η λειτουργία αναστέλλεται εξαιτίας της κρίσης. Εν συνεχεία όμως επανέρχονται στη...
μίζερη ελληνική πραγματικότητα και στο σύνηθες πολιτικό «άθλημα», την μεταφορά ευθυνών στους...άλλους.
Κανείς δεν μιλάει για τις αστοχίες της κυβέρνησης, για την κομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού και για την αδυναμία του να πράξει τα αυτονόητα. Υστερα από πέντε και πλέον χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, το κόμμα της Ν.Δ. θεωρεί ότι για όλα τα δεινά ευθύνεται η περίοδος του ΠΑΣΟΚ και πως όσο και αν η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε δεν κατάφερε να βελτιώσει τα κακώς κείμενα.
Και πάμε και στο ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας προετοιμάζει για τον «πράσινο παράδεισο». Μας υπόσχονται φορολογική δικαιοσύνη, είσπραξη οφειλών από αυτούς που τις οφείλουν, μέτρα για την τόνωση της οικονομίας κ.λπ. Μόνο λησμονούν να μας πουν το αυτονόητο: πού θα βρουν τα χρήματα για όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που μας υπόσχονται. Αυτό, προφανώς, είναι δευτερευούσης σημασίας και θα ασχοληθούν οι επιτελείς της Ιπποκράτους, άμα τη αναλήψει της εξουσίας.
Στα κόμματα της Αριστεράς «βασιλεύει» η απόλυτη νιρβάνα. Το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στις αξίες και τα ιδανικά του, που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου: «Εξω από την Ε.Ε.», «Εξω από το ΝΑΤΟ», «Η εξουσία στους εργάτες».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί κατεύθυνση και ισορροπίες εντός κόμματος και εκτός κοινωνίας. Και μέσα σε αυτό το θολό σκηνικό, εμείς οι «ιθαγενείς» καλούμαστε την Κυριακή να επιλέξουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή.
Κάποιοι θα πεισθούν και θα επιλέξουν ένα από τα αποκαλούμενα μεγάλα κόμματα, είμαστε άλλωστε λαός που μας αρέσει το όνειρο και ξεχνούμε εύκολα, κάποιοι άλλοι πάλι θα στείλουν μήνυμα, επιλέγοντας ένα μικρότερο κόμμα, μήνυμα το οποίο όμως -ως συνήθως- ποτέ δεν θα διαβαστεί.
Και, τέλος, κάποιοι άλλοι θα ψηφίσουν δαγκωτό... «θάλασσα», 38 βαθμούς θα έχει άλλωστε την Κυριακή των εκλογών, γυρίζοντας με τον τρόπο αυτό την πλάτη σ' αυτό το... θέατρο.

Bookmark and Share