Η Κίνα σχεδιάζει εξαγορές σε όλο τον πλανήτη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Η Κίνα σχεδιάζει εξαγορές σε όλο τον πλανήτη.


Σε αξιοποίηση των τεράστιων συναλλαγματικών αποθεμάτων περνάει η Κίνα σχεδιάζοντας επενδύσεις σε όλο τον κόσμο καθώς η ανάπτυξή της δεν δέχθηκε τελικά μεγάλο πλήγμα λόγω της κρίσης όπως ανέμεναν οι αναλυτές..


Όπως επισημαίνεται σε άρθρο των Financial Times, ο Πρωθυπουργός της Κίνας, Wen Jiabao, μιλώντας την περασμένη Δευτέρα σε διπλωμάτες, είπε ότι «πρέπει να επιταχύνουμε τη στρατηγική του "going-out", με τη χρησιμοποίηση των αποθεμάτων μας σε συνάλλαγμα για τις εξαγορές επιχειρήσεων στο εξωτερικό».
Ως «going-out» στην Κίνα νοείται η ενθάρρυνση των επενδύσεων και των εξαγορών στο εξωτερικό, ειδικά από τους μεγάλους κρατικούς βιομηχανικούς ομίλους, όπως είναι η...
PetroChina, η Chinalco, η China Telecom και η Bank of China.
Στην παρούσα φάση πάντως δεν έχει γίνει γνωστό τι μέρος από τα 2,132 τρις δολάρια των κινεζικών συναλλαγματικών αποθεμάτων θα διοχετευθούν στις ξένες αγορές.
Σε κάθε περίπτωση όμως, αναλυτές τονίζουν ότι αν το σχέδιο προχωρήσει, θα περιοριστεί αυτόματα και η εξάρτηση της Κίνας από τη χρήση του αμερικανικού νομίσματος ως συναλλαγματικό απόθεμα.Οι ίδιοι τονίζουν ότι στην ουσία πρόκειται για τη μετατροπή του συναλλάγματος που διαθέτει η Κίνα σε αλλοδαπά μακροπρόθεσμα εταιρικά πάγια.







πληροφορίες newstime.gr

Bookmark and Share