Aπεργία από ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Aπεργία από ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


Δυσάρεστα τα νέα για όσους ξεκινούν τις διακοπές τους το ερχόμενο Σάββατο και ταξιδεύουν αεροπορικώς.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξήγγειλαν νέα 24ωρη απεργία για εκείνη την ημέρα, που -εάν πραγματοποιηθεί- αναμένεται να προκαλέσει κανονικό έμφραγμα στα αεροδρόμια της χώρας.
Οι ελεγκτές διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στα συστήματα επικοινωνιών, τα οποία, όπως λένε, επιβαρύνουν το επιχειρησιακό τους έργο, ενώ κάνουν λόγο για γενικότερη απαξίωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι η...
μετακίνηση στην ΥΠΑ 500 υπαλλήλων της Ολυμπιακής, μετά την εκκαθάριση του Ομίλου θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, ζητούν και τη μη ανατροπή των μισθολογικών και ασφαλιστικών δεδομένων τους.
Ηδη, το υπουργείο Μεταφορών, μέσω της ΥΠΑ, η οποία διαβεβαιώνει ότι ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας πραγματοποιείται με σύγχρονα μηχανήματα και ότι οι πτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο είναι απολύτως ασφαλείς, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, προκειμένου η απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.
Υπενθυμίζεται ότι από την τετράωρη στάση εργασίας που οι ελεγκτές είχαν πραγματοποιήσει την Πέμπτη 25 Ιουνίου, από τις 8 π. μ. έως τις 12 μ., ακυρώθηκαν ή άλλαξαν ώρα αναχώρησης 160 πτήσεις. Μόνο οι Ολυμπιακές Αερογραμμές προχώρησαν στην ακύρωση 32 πτήσεων, ενώ η Αegean ακύρωσε 11 πτήσεις και τροποποίησε την ώρα αναχώρησης άλλων 40.
Bookmark and Share