Επείγουσα έρευνα για διασυνδέσεις υπαλλήλων του ΙΚΑ με κύκλωμα σωματεμπόρων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Επείγουσα έρευνα για διασυνδέσεις υπαλλήλων του ΙΚΑ με κύκλωμα σωματεμπόρων.

Επείγουσα έρευνα, την οποία θα διενεργήσει η διοίκηση του ΙΚΑ, για ύποπτες σχέσεις υπαλλήλων του ιδρύματος με κυκλώματα σωματεμπόρων διέταξε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ.Φάνη Πάλλη-Πετραλιά ύστερα από τις αποκαλύψεις για τις επαφές της μεγαλύτερης συμμορίας εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών που εξάρθρωσε πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ. και τις επαφές της, εκτός των άλλων, και με υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Στις υποκλαπείσες από τις Αρχές τηλεφωνικές συνομιλίες των... συνολικά 52 ατόμων- εκ των οποίων αρκετοί πρώην και νυν αστυνομικοί-, μέλη του κυκλώματος επικαλούνται διασυνδέσεις και ύποπτες συναλλαγές με διάφορες δημόσιες υπηρεσίες.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε απομαγνητοφωνημένο διάλογο της 10ης Απριλίου 2009, ένας σωματέμπορος αναφέρει σε έναν συνεργό του: «Για το ΙΚΑ που είχαμε μια καταγγελία στο ξενοδοχείο και τα παιδιά είχαν έναν γνωστό και μου το θεώρησαν μπαμ μπαμ, τώρα αύριο μου το θεωρούνε».
Η κυρία Πετραλιά ζήτησε όλα τα σχετικά στοιχεία της υπόθεσης από τον 20ό τακτικό ανακριτή κ. Απ.Ζαβιτσάνο, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να υπάρξει εκτενής έρευνα σε όλες τις υπηρεσίες του ΙΚΑ που έχουν στον τομέα ελέγχου τους τα νυχτερινά κέντρακυρίως στη λεωφόρο Συγγρού και στη λεωφόρο Ποσειδώνος -, κάποια από τα οποία φαίνεται να ανήκουν στο «ροζ» κύκλωμα.

Bookmark and Share