Η...παντοκρατορία της Google στο Ίντερνετ αποκτά ανταγωνιστή. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Η...παντοκρατορία της Google στο Ίντερνετ αποκτά ανταγωνιστή.

(Προστέθηκε 16.02' :
Oι δύο εταιρείες οριστικοποίησαν και ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία τους πριν λίγο.)

Έναν ισχυρό ανταγωνιστή της Google, που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά του ίντερνετ, ετοιμάζουν οι Microsoft και Yahoo, καθώς οι δύο εταιρείες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία συνεργασίας.
Όπως αναφέρουν σήμερα οι Financial Times, η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ενδέχεται να ανακοινωθεί και επίσημα εώς αύριο.
Εάν οι... διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν με επιτυχία, τότε, θα δοθεί ένα τέλος στην επί 18 μηνών προσπάθεια της Microsoft να αγοράσει την Yahoo, ανοίγοντας το δρόμο για μία πιο χαλαρή συνεργασία των δύο εταιρειών.
Με το συνδυασμό των συστημάτων αναζήτησης του ίντερνετ και on line διαφήμισης των Yahoo και Microsoft, οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες έχουν καλύτερες πιθανότητες να ανταγωνιστούν ισάξια την ηγέτιδα στο χώρο Google.
Για τη Yahoo, μία τέτοια συμφωνία συνεργασίας θα φέρει μία πολύτιμη ένεση ρευστού σε μία εποχή που τα έσοδά της μειώνονται. Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Carol Bartz, επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης με περικοπές θέσεων εργασίας.


Bookmark and Share