Στις φυλακές του Τετόβου ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και ΆποψηNEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Στις φυλακές του Τετόβου ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

Οι συγκεκριμένες φυλακές φημίζονται στην ΠΓΔΜ για τις "περίεργες αυτοκτονίες" που συμβαίνουν στα κελιά της..

Σύμφωνα με email-δελτίο Τύπου που δεχθήκαμε απ΄το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (το οποίο οργανώνει νέα αποστολή στα Σκόπια) ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς(φωτογ.),του οποίου τα ίχνη χάθηκαν και πάλι την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Τετόβου.
Εάν η πληροφορία είναι ορθή τότε μπορούμε να συμπεράνουμε πως το καθεστώς Γκρουέφσκι πιθανόν να έχει αποφασίσει την "εξουδετέρωση" του Βάσκο καθώς οι φυλακές του Τετόβου συγκεντρώνουν τους χειρότερους εγκληματίες της ΠΓΔΜ ενώ οι περίεργες αυτοκτονίες (π.χ. "σκόνταψε,έπεσε με το κεφάλι σε ένα κουβά με νερό και πνίγηκε(!)", όπως αιτιολογήθηκε από τις Αρχές ο πνιγμός γνωστού σλαβομακεδόνα εγκληματία πριν μερικούς μήνες) είναι σύνηθες φαινόμενο.
Το "έγκλημα" του Σέρβου ιστορικού και ακτιβιστή Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς είναι φυσικά το ότι υποστηρίζει με πάθος και αποδείξεις το αυτονόητο..ότι οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ είναι Σλάβοι.Και αν στην πρώτη απόπειρά του να σταματήσει τη δράση του Βάσκο,το καθεστώς Γκρουέφσκι επέλεξε τον παράνομο εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική, αυτή τη φορά -χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών- η κατάσταση δυστυχώς γίνεται πολύ δυσκολότερη..

Ακολουθεί το email του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Μετώπου:

"Έγκλειστος στις φυλακές του Τέτοβο βρίσκεται σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο Φιλέλληνας αρχαιολόγος-ιστορικός, γνωστός blogger, Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς με την «κατηγορία» της αντίθεσής του στον «Μακεδονισμό» του Γκρουέφσκυ.
Την ίδια ώρα, πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται για την άμεση απελευθέρωσή του Σκοπιανού επιστήμονα, που το «έγκλημά» του είναι να υποστηρίζει το αυτονόητο: Ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί είναι σλάβοι, και δεν πρέπει να αποποιούνται της ιστορίας τους.
Ήδη γίνεται συντονισμένη προσπάθεια τόσο από τον επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιο Παπαθεμελή, όσο και από την Πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Νίνας Γκατζούλη, ώστε να τεθεί σήμερα κιόλας η υπόθεση Γκλιγκορίεβιτς υπόψη του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό κ. Μάθιου Νίμιτς, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Παράλληλα, η πρόταση του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και Βουλευτές να δραστηριοποιηθούν άμεσα προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έτσι ώστε η παράνομη για δεύτερη φορά φυλάκισή του να φθάσει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.
Να προσθέσουμε ακόμη ότι, σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται και η οργάνωση ελληνικής αποστολής στα Σκόπια από το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, με στόχο την αναζήτηση και έμπρακτη στήριξη του Γκλιγκορίεβιτς. Στην αποστολή, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν αυτή τη φορά προσωπικότητες όπως η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής κ. Νίνα Γκατζούλη, ο Γιάννης Μαύρος, γιός του ιστορικού ηγέτη της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου Γεωργίου Μαύρου, ο Μανώλης Γαλάνης, Δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος και πολλοί άλλοι.
Καλούνται όλοι να συμμετάσχουν σε αυτήν την ανθρωπιστική αλλά και πατριωτική αποστολή, με στόχο την προστασία του αγωνιστή της Δημοκρατίας διανοούμενου Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, προσωπικότητες, δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες, μπορούν να επικοινωνούν με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρο Βιτάλη, στο τηλ. 6979112273. Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή αυτή για μια ακόμη φορά έχει επείγοντα χαρακτήρα, για να προστατευθεί ο Σκοπιανός αρχαιολόγος-ιστορικός από την πιθανότητα να «αυτοκτονήσει» στις φυλακές του Γκρουέφσκυ"
.

Bookmark and Share