Η GlaxoSmithKline έχει δεχθεί παραγγελίες για 195 εκ. δόσεις εμβολίου κατά του ιού της νέας γρίπης! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Η GlaxoSmithKline έχει δεχθεί παραγγελίες για 195 εκ. δόσεις εμβολίου κατά του ιού της νέας γρίπης!

Ο βρετανικός φαρμακευτικός όμιλος GlaxoSmithKline ανακοίνωσε ότι έχει δεχθεί παραγγελίες για 195 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του ιού της γρίπης Α (H1N1), οι οποίες θα διανεμηθούν το τρέχον εξάμηνο και στις αρχές του 2010, ενώ ελπίζει ότι θα τριπλασιάσει ως το τέλος του χρόνου την παραγωγή του αντιιικού φαρμάκου Relenza.

Στο μεταξύ, μια κινεζική φαρμακευτική εταιρεία άρχισε σήμερα τις πρώτες στην Κίνα κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου κατά του ιού H1N1, οι οποίες θα διαρκέσουν δύο μήνες, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.Πάνω από 2.000 εθελοντές συμμετέχουν στις...δοκιμές αυτές της εταιρείας Hualan Biological Engineering στο Ταϊζού, στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Το εμβόλιο μπορεί να διατεθεί στην αγορά από το Σεπτέμβριο, εφόσον οι δοκιμές είναι επιτυχείς. Η Hualan Biological Engineering είναι ικανή να παράγει 600.000 δόσεις του εμβολίου αυτού την ημέρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.Η Κίνα έχει καταγράψει σχεδόν 1.700 κρούσματα της νέας γρίπης, αλλά κανένα θάνατο.
Bookmark and Share