Κροκόδειλος στο...Ηράκλειο! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Κροκόδειλος στο...Ηράκλειο!

Τρόμο προκάλεσε χθες ένας κροκόδειλος, όταν τριγυρνούσε μέρα μεσημέρι, ανενόχλητος, στις γειτονιές του Ηρακλείου, σαν να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον. Ο νεαρός σε ηλικία κροκόδειλος τύπου «κάυμαν» πιάστηκε στα Καμίνια
Εmail από sofoscrete

Πανικός και αναστάτωση κυρίευσε τους κατοίκους της περιοχής, όταν τον είδαν. Ο συγκεκριμένος, αγνώστου ταυτότητας, ήταν 60 εκ. όμως «ήταν ζωηρός και οι μασέλες του λειτουργούσαν κανονικά», όπως δήλωσαν χαρακτηρίστηκα οι κάτοικοι της περιοχής. Ο κροκόδειλος αυτού του τύπου όταν... ενηλικιωθεί φτάνει το 1,5 μέτρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη περίπτωση τα τελευταία 3 χρόνια που συμβαίνει αυτό και αφορά σε κροκόδειλο. Το πρόβλημα εδώ αφορά σε όλα τα "εξωτικά" είδη πανίδας που έχουν τα pet shop όπως νυφίτσες, φίδια, πιθήκους, χελώνες, ιγκουάνα καθώς και άλλα.
Τα ζώα αυτά διαφεύγουν ή εγκαταλείπονται με άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για την πανίδα της Κρήτης. Αυτό συμβαίνει γιατί τα περισσότερα είναι αρπακτικά με πιο ισχυρό σωματότυπο και άλλες διατροφικές συνήθειες. Σύμφωνα με μέλη οικολογικών οργανώσεων με τα οποία συνομίλησε η «Τ», μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι «αδέσποτες» χελώνες και νυφίτσες, γιατί εγκαταλείπονται πιο συχνά, αφού είναι από τα ζώα που το ενδιαφέρον του αγοραστή φαίνεται να «ξεθωριάζει» πολύ γρήγορα.
Επίσης, πολλοί οικολόγοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στο γεγονός ότι, ενώ η ασύδοτη αγορά «εξωτικών» ζώων είναι νόμιμη, το κράτος καθυστερεί πάρα πολύ να νομοθετήσει σε ό,τι αφορά την προστασία της δικής μας χλωρίδας και πανίδας, ενώ για το ίδιο θέμα αν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα όπως γούνες, εμπόριο ζώων και πειράματα στα ζώα τα νομοθετεί πάρα πολύ γρήγορα. Τέλος, ένα μεγάλο μέρος των πολιτών υποστηρίζει πως πρέπει να θεσμοθετηθούν δικλείδες ασφαλείας από το κράτος, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να παίρνει αυτό που θέλει, αλλά να μην έχει το δικαίωμα να το εγκαταλείπει ανεύθυνα ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε. Επίσης, πολλοί θεωρούν ότι κάτι πρέπει να γίνει ώστε να μην εξισώνεται η αγορά ενός κουταβιού, ένα σύνηθες φαινόμενο με μεγάλη διάρκεια, με αυτή των «εξωτικών» ζώων.Πηγή:Τόλμη



Bookmark and Share