Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται προεκλογικό χτύπημα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται προεκλογικό χτύπημα.

Πού οδηγούν τα νέα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής μετά την επιδρομή στη γιάφκα στο Χαλάνδρι.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ μελών της «Σέχτας Επαναστατών» προτού προλάβουν να πραγματοποιήσουν αιματηρή επίθεση- πιθανόν προ των εκλογών- είναι πλέον το μεγάλο ζητούμενο των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, λίγα μόλις 24ωρα μετά τον εντοπισμό της γιάφκας στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως διέθεταν ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία για πέντε-έξι άτομα ηλικίας 20-35 ετών ότι συμμετείχαν στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» πολλές εβδομάδες πριν από την ανακάλυψη της οπλαποθήκης στο Χαλάνδρι.
Το ενδιαφέρον... τους μάλιστα εστιάζεται σε 25χρονο αντιεξουσιαστή που θεωρείται συνδετικός κρίκος των ενόπλων οργανώσεων, το όνομα του οποίου δεν συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση του Χαλανδρίου. Ο 25χρονος έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε επαρχιακές πόλεις. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν αποτυπώματα ή δείγματα του DΝΑ του, όπως και άλλων προσώπων, στη διώροφη κατοικία της οδού 25ης Μαρτίου, προκειμένου να τεκμηριώσουν την εμπλοκή τους σε παράνομες ενέργειες.
Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν για την πορεία των ερευνών: «Εχουμε σειρά στοιχείων, κυρίως από μαρτυρίες και ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων, για τη δομή, τη σύνθεση και τις διασυνδέσεις των ενόπλων αγώνων. Η επιδρομή της προηγούμενης Τετάρτης στο Χαλάνδρι κάθε άλλο παρά συμπτωματική και τυχαία ήταν. Δεν είναι μόνο θέμα των τρομοκρατών με τις... κατσαρόλες. Αποτελεί μόνο ένα μικρό τμήμα του συνολικού σχεδίου μας για να επιφέρουμε πλήγμα στο νέο αντάρτικο πόλης». Κανένας όμως δεν γνωρίζει αν αυτές οι εκτιμήσεις αποδειχθούν στην πορεία άστοχα αισιόδοξες και η επιχείρηση του Χαλανδρίου μια πρόσκαιρη επιτυχία των διωκτικών αρχών...
Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., όλες οι οργανώσεις που εμφανίστηκαν μετά την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ την περίοδο 2002-2003, όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας», η «Λαϊκή Επαναστατική Δράση», η ΕΝΕΔΡΑ, η «Λαϊκή Θέληση», η «Σέχτα Επαναστατών» και η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που έχουν προχωρήσει την τελευταία εξαετία σε περίπου 150 επιθέσεις, έχουν εκτελεστικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν άτομα ηλικίας 20-35 χρόνων προερχόμενα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και από τα κινήματα συμπαράστασης των κρατουμένων μελών της 17Ν. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιμένουν ότι υπάρχουν κοινοί καθοδηγητές και στρατολόγοι. Υπάρχουν επίσης στοιχεία για σχέσεις, ακόμη και για ταύτιση προσώπων μεταξύ των ομάδων κρούσης.
Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας», ο οποίος έχει προχωρήσει από το 2003 σε 15 επιθέσεις, ουσιαστικά ταυτίζεται με την οργάνωση «Λαϊκή Θέληση», η οποία έκανε την πρώτη βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της Λάρισας στις 29 Μαΐου 2004 και ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξή της ύστερα από 50 μήνες το 2008. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν: «Ο “Επαναστατικός Αγώνας” και η “Λαϊκή Θέληση” είναι οι οργανώσεις που φαίνεται να έχουν καθοδηγητές που σχετίζονταν με τις παλαιότερες οργανώσεις ΕΛΑ και 1η Μάη. Η εκτελεστική τους ομάδα είναι πιο προσεκτικά επιλεγμέ νη, πιθανόν και με άτομα που προχωρούσαν παλαιότερα και σε ληστείες τραπεζών για τη χρηματοδότηση του νέου αντάρτικου πόλης».
Ακόμη οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η «Λαϊκή Επαναστατική Δράση- ΛΕΔ», η «Ενέδρα» και η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είναι μετεξέλιξη της ίδιας ουσιαστικά ομάδας που ξεκίνησε ως «συμπληρωματική» του «Επαναστατικού Αγώνα», για να επεκτείνει τη δραστηριότητά της την τελευταία τριετία με περίπου 100 βομβιστικές ή εμπρηστικές επιθέσεις σε μία τριετία! Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των ομάδων το ότι χρησιμοποιούσαν του ίδιου τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς με εκρηκτικά σε κατσαρόλες, ίδιες με αυτήν που βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού 25ης Μαρτίου.
-Ρεπορτάζ του Β.Λαμπρόπουλου,Αναδημοσίευση από το Βήμα της Κυριακής-.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share