"Το Ιράν διαθέτει δύο μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

"Το Ιράν διαθέτει δύο μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις"

Δηλώνουν οι Μουτζαχεντίν του Λαού.

Το Ιράν διαθέτει δύο μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη και τα περίχωρά της, που κατασκευάζουν πυρηνικές κεφαλές, δήλωσαν από το Παρίσι οι Μουτζαχεντίν του Λαού, το κίνημα της ιρανικής αντιπολίτευσης που πρώτο το 2002 αποκάλυψε το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
"Οι πηγές της...
αντίστασης κατάφεραν να ανακαλύψουν δύο κέντρα όπου γίνονται εργασίες για τον πυρηνικό εξοπλισμό και που είχαν κρατηθεί μέχρι τώρα μυστικά", δήλωσε ο υπεύθυνος των Μουτζαχεντίν, Μέχντι Αμπριχάμτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Διευκρίνισε ότι οι Μουτζεχεντίν ενημέρωσαν η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για αυτή την ανακάλυψη που έγινε "πολύ πρόσφατα".

Πρόκειται για δύο εγκαταστάσεις "έρευνας και κατασκευής" που συμμετέχουν στην "κατασκευή πυρηνικών κεφαλών", δήλωσε ο Αμπριχάμτσι.

Η κεντρική μονάδα βρίσκεται σε μια πενταώροφη πολυκατοικία σε ανατολικό προάστιο της Τεχεράνης και περιλαμβάνει μία μονάδα έρευνας, μία κατασκευής και μία δοκιμής, σύμφωνα με της αποκαλύψεις των Μουτζαχεντίν.

Οι άλλες εγκαταστάσεις, σύμφωνα πάντα με την ιδια πηγή, κατασκευάζουν ένα μέρος του πυρηνικού όπλου και βρίσκονται επίσης στα ανατολικά της Τεχεράνης.

Τα εκρηκτικά υλικά που παράγονται δοκιμάζονται σε μια στρατιωτική βάση γνωστή για την παραγωγή συμβατικών εκρηκτικών νοτιοανατολικά της Τεχεράνης, που χρησιμοποιείται ως "κάλυψη για τις δοκιμές μη συμβατικών όπλων", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share