Μετρήσεις και «παπαγαλάκια».. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Μετρήσεις και «παπαγαλάκια»..

Η κυβέρνηση είχε τη... φαεινή ιδέα να επαναφέρει την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ηδη, από το περασμένο Σάββατο, τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να δημοσιεύσουν μετρήσεις της κοινής γνώμης, οι οποίες ωστόσο εξακολουθούν να πραγματοποιούνται από διάφορους φορείς και για διαφορετικούς σκοπούς. Η κατάσταση αυτή έχει αποτέλεσμα καθημερινά να κυκλοφορεί μια φημολογία, η οποία τις περισσότερες φορές είναι κατευθυνόμενη. Στα... δημοσιογραφικά και τα πολιτικά γραφεία κυκλοφορούν καθημερινά απίστευτες φήμες για τα ποσοστά που υποτίθεται συγκεντρώνουν τα κόμματα. Φήμες για το μέγεθος της πρωτιάς, φήμες για το αν μπαίνουν ή όχι κάποια κόμματα στη Βουλή κ.ο.κ.
Αν η κατάσταση αυτή περιοριζόταν στον χαρακτήρα του πολιτικού κουτσομπολιού δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία.
Ωστόσο, αποκτά χαρακτηριστικά σπέκουλας και κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης.
Κάθε κόμμα διοχετεύει υποτιθέμενες πληροφορίες για τις επιδόσεις του και μέσα από τα «παπαγαλάκια» του οι «πληροφορίες» αυτές πολλαπλασιάζονται και φτάνουν μέχρι τους ψηφοφόρους.
Αυτοί με τη σειρά τους, σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνουν την κομματική τους στάση ανάλογα με τις «πληροφορίες» αυτές που θα δεχτούν και το παιχνίδι αυτό θα συνεχίζεται μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.
Μάλιστα, το γεγονός ότι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται για λογαριασμό κομμάτων ή άλλων φορέων ενισχύει στους ψηφοφόρους την πεποίθηση ότι οι «πληροφορίες» που δέχονται είναι βάσιμες και πραγματικές..Γ.Παντελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share