"Διλήμματα πριν από την κάλπη". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

"Διλήμματα πριν από την κάλπη".

Άρθρο του κ.Άρη Σπηλιωτόπουλου,
Υπουργού Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
και υποψήφιου βουλευτή Β'Αθηνών:

.
Στις κρίσιμες περιστάσεις απαιτούνται ώριμες και κυρίως υπεύθυνες απαντήσεις. Ή θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας, αρνούμενοι για άλλη μια φορά να δούμε κατάματα την πραγματικότητα ή με υπευθυνότητα, με συνέπεια και κυρίως με λογική θα δώσουμε πειστική απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία έχει αυτός ο τόπος.
Εμπιστευόμαστε την...
ωριμότητα των Ελλήνων και απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Απευθυνόμαστε χωριστά στους πολίτες της παράταξής μας που, τον περασμένο Ιούλιο, είτε επέλεξαν στάση αποχής είτε κατέληξαν σε ψήφο διαμαρτυρίας. Κάποιες φορές τους πικράναμε.

Κάποιες φορές τους πληγώσαμε. Αναγνωρίζουμε λάθη και παραλείψεις. Κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο. Προφανώς όταν παράγεις, όταν κινείσαι, και λάθη θα κάνεις και παραλείψεις. Και έχουμε τη δύναμη της αυτοκριτικής αλλά και τη δύναμη της συγνώμης, όπου πικράναμε τον κόσμο της παράταξης. Αυτό σημαίνει ότι έτσι καταλαβαίνουμε πώς να γίνουμε καλύτεροι. Να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει κάτι που είναι πάνω από όλα. Και αυτό το κάτι ήταν, είναι και θα είναι το συμφέρον του τόπου.

Για να βγει η χώρα από αυτό το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν φτάνει μόνο να εξέλθουμε από την κρίση, πρέπει και πάλι να δημιουργήσουμε, για την επόμενη μέρα, προϋποθέσεις αναπτυξιακής πορείας για τον τόπο. Η δική μας πολιτική έχει συγκεκριμένες προτάσεις. Κάποιες, σίγουρα, δεν είναι ευχάριστες. Σίγουρα όμως είναι συγκροτημένες και υπεύθυνες.

Είναι προτάσεις οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν συνθήκες αναπτυξιακής τροχιάς για την επόμενη μέρα, όταν βγούμε από την κρίση. Από την άλλη πλευρά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι μια πρόταση συρραφής αντιφάσεων, ένα συνονθύλευμα υποσχέσεων προς τους πάντες για τα πάντα χωρίς να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στο πώς η χώρα θα βγει από την κρίση και με ποιον τρόπο θα αντληθούν οι απαιτούμενοι πόροι για να γίνει αυτό.

Με μια απλή εκτίμηση του συνολικού κόστους των μέτρων που υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ απαιτούνται περίπου 10,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 4,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Αξία δεν είχαν οι δεσμεύσεις αυτές, προς τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους εργαζόμενους, εάν το ΠΑΣΟΚ είχε πει με σαφήνεια πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, κάτι όμως το οποίο συνειδητά αρνείται να κάνει, καταφεύγοντας σε τεχνάσματα και γενικόλογες τοποθετήσεις προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο των πολιτών, έχοντας μοναδικό αυτοσκοπό την εξουσία.

Επομένως το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το ποια πολιτική θα επιλέξουμε. Η Ν.Δ. δεν είναι το κόμμα των πλαστών υποσχέσεων και των δημαγωγικών εξαγγελιών. Είναι το κόμμα εκείνο που έχει μάθει να λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Είναι το κόμμα εκείνο που ξέρει ότι τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, που γνωρίζει ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να σέβεται την προσωπικότητα του πολίτη.

Παράλληλα, ο Κώστας Καραμανλής απολαμβάνει μια εμπιστοσύνη, που υπερβαίνει την παράταξή μας και έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε αυτό το πολιτικό κεφάλαιο. Όλοι ξέρουμε ότι η μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν είναι εύκολη. Κάθε άλλο. Είναι ο δύσκολος αλλά και ο μόνος δρόμος.

Τις μέρες που έρχονται μέχρι την 4η Οκτωβρίου, οφείλουμε απέναντι στους πολίτες να διατηρήσουμε στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας την ουσία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Να προχωρήσουμε με επιχειρήματα στον προεκλογικό πολιτικό διάλογο και μαζί να χαράξουμε τον οραματικό στόχο των επόμενων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share