Διώξεις σε blogs. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Διώξεις σε blogs.

Και γιατί να σταθούμε δίπλα σε όσους παρανομούν;
Aρκεί το ότι κινούνται στον χώρο μας;

Βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική "blogόσφαιρα" μια συζήτηση σχετικά με το εάν θα έπρεπε ή όχι να ασκηθούν διώξεις σε ιστολόγια που ανέρτησαν δημοσκοπήσεις και σε συγκεκριμένους bloggers ενημερωτικών ιστολογίων...
.
Το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί είναι εάν το γεγονός πως πρόκειται για "συν-bloggers"αρκεί για να πάρουμε θέση υπέρ τους.
Πολλοί έχουν σπεύσει να πάρουν θέση υπέρ όσων παρανομούν γνωρίζοντας πως ο καταγγελτικός λόγος έβρισκε πάντα ευήκοα ώτα στη χώρα αυτή,άσχετα με το εάν ενίοτε στερείται λογικής βάσης και επιχειρημάτων.
Ιστορίες συνομωσίας εξιτάρουν -διαχρονικά- την Ελληνική κοινή γνώμη..
.
Η δική μας απάντηση στο ερώτημα εάν θα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό όσων bloggers διώκονται για τους λόγους αυτούς είναι ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ.Διανύοντας ήδη τον τρίτο χρόνο ύπαρξής μας στη λεγόμενη "Ελληνική blogoσφαιρα" έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό..
Όχι κύριοι,δεν δικαιούστε να λέγεστε bloggers απ΄τη στιγμή που χρησιμοποιείτε καταχρηστικά αυτή την ιδιότητα αυτή καθώς και το πλεονέκτημα της ανωνυμίας.

Όχι,δεν θα σας στηρίξουμε γιατί με την παρουσία σας μολύνετε ένα ανερχόμενο μέσο και διαμορφώνετε για αυτό μια στρεβλή εικόνα στην κοινωνία.

Όχι,δεν θα σταθούμε πλάι σας όσο καταπατάτε το νόμο ακόμα και αν αυτός θεωρείται από πολλούς -ακόμα και από εμάς- λάθος.

Δε θέλουμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε -περαιτέρω- γελοιοποίηση της Δημοκρατίας και των θεσμών της.
Το ίδιο ΟΧΙ θα εισπράξουν και όσοι χρησιμοποιούν τα ιστολόγια με σκοπό να συκοφαντήσουν και να σπιλώσουν άτομα και υπολήψεις.
.
Τις τελευταίες μέρες προς το Greece Salonika όπως και στα περισσότερα -θεωρητικώς μεγάλα- blogs,παρατηρείται ένας βομβαρδισμός πληροφοριών μέσω emails με αναφορές σε δημοσκοπήσεις,σε ανατροπές,σε ανοίγματα ψαλίδας και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς,καθώς το κάθε λογής παπαγαλάκι προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα του...εκτροφέα του.
.
Καλούμε του φίλους αναγνώστες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε όσα ακούν,βλέπουν ή διαβάζουν σχετικά με το θέμα αυτό.
.
Επειδή ο νόμος απαγορεύει απλώς τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων και όχι τη διενέργειά τους,
η πρόταση μας θα ήταν είτε να αρθεί συνολικά η απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων είτε να απαγορευθεί η ίδια η διενέργειά τους κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.Κάθε άλλο ημίμετρο θα φέρει μαζί του και φαινόμενα όπως αυτά που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες..

Σ.Ν.Αντωνιάδης,
Main Administrator,
Greece Salonika.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share