Ο Kυριακάτικος Τύπος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Kυριακάτικος Τύπος.

Η προεκλογική αντιπαράθεση, οι συνεντεύξεις των κ. Καραμανλή και Παπανδρέου, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ,
η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών,
οι εξελίξεις στη ΝΔ μετά τις εκλογές
και τα μέτρα για τις ακάλυπτες επιταγές,
είναι ορισμένα από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.
.
*Ακολουθούν οι πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι και μια σύνοψη του πρώτου θέματος κάθε εφημερίδας:


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Η Ελλάδα του Καραμανλή"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει "ένα πρώτο αφιέρωμα στα μεγάλα έργα έξι ετών της Ν.Δ. που η «πράσινη» συνωμοσία των ΜΜΕ προκλητικά αγνοεί ή υποβαθμίζει. Επαναστατικές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του κράτους με τη δημόσια διοίκηση να 'χει μετατραπεί σ' ένα απέραντο «εργοτάξιο πληροφορικής» επήλθαν επί ημερών του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών".



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής:

"Πιστεύω στη νίκη. Αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην «Α.τ.Κ»"Η εφημερίδα γράφει ότι "«Το κλειδί αυτών των εκλογών είναι οι νεοδημοκράτες να σταθούν δίπλα στην παράταξη. Εγώ πιστεύω πως αυτό θα γίνει. Ειλικρινά σας λέω, βαθύτατα πιστεύω στη νίκη. Το μήνυμα όμως είναι: Δεν πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη», τονίζει ο πρωθυπουργός στην «Α.τ.Κ»".



ΕΘΝΟΣ της Κυριακής:

"Οι 8 πρώτες τομές σε κράτος, οικονομία, περιβάλλον. Το επιτελείο του Γιώργου καταλήγει στο πρόγραμμα των 100 ημερών"Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κατάσταση στο κράτος και την Οικονομία είναι τραγική, περίοδος χάριτος δεν υπάρχει. Αυτό το έχει συνειδητοποιήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ -άλλωστε το έχουν δηλώσει επανειλημμένως κορυφαία στελέχη του- και πυρετωδώς επεξεργάζεται και «τελειοποιεί» το πρόγραμμα των 100 ημερών. Στόχος, άμεσες παρεμβάσεις που θα διαμορφώσουν αμέσως το πλαίσιο της επόμενης τετραετίας".



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής:

"Αύριο και μεθαύριο θα παρακολουθήσουμε τις τηλεταινίες... Ντι-μπεηδες και τηλε-ραγιάδες"Κατά την εφημερίδα "σίριαλ κατάντησαν οι συζητήσεις των κομμάτων γύρω από το ντιμπέιτ των «6». Αύριο και (μάλλον) μεθαύριο το βράδυ, όλοι εμείς οι τηλεραγιάδες, θα καθίσουμε στους καναπέδες των σαλονιών μας ή στις καρέκλες του καφενείου και θα παρακολουθήσουμε την μάχη των εντυπώσεων που θα δώσουν οι μικροί και μεγάλοι Ντιμπέηδες της χώρας. Κατά γενική ομολογία των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν, θεωρούν ότι αυτή η τηλεμαχία είναι χειρότερο από αυτή περασμένου Μαΐου".



Η ΑΥΓΗ Κυριακάτικη: "ΣΥΡΙΖΑ. Η αριστερά είναι ανάγκη"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η αριστερά είναι ανάγκη. Πάντοτε και ειδικά σήμερα παρά ποτέ άλλοτε. Ακόμη και με τα λάθη της. Είναι ανάγκη την επόμενη μέρα, στις 5 Οκτωβρίου, ώστε από ισχυρότερες θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή και τα κινήματα να συμβάλει στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, που ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, θα είναι μεταβατικό και θα σφραγιστεί μεσοπρόθεσμα από ανακατατάξεις".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής:

"Αντιστρέφει το κλίμα ο Καραμανλής στο ντιμπέιτ. Ποντάρει στην υπευθυνότητα και στην αξιοπιστία του"Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σύμφωνα με όσα δημοσκοπικά στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους οι επιτελείς της Ρηγίλλης, το παιχνίδι δεν είναι χαμένο, και εάν γίνει μια σωστή δουλειά σε όλα τα επίπεδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τότε πολλά μπορούν να συμβούν. Επίσης επενδύουν πολλά στην τηλεοπτική αναμέτρηση του Κώστα Καραμανλή με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπου θεωρούν πως ο πρωθυπουργός έχει την δυνατότητα να καταδείξει τις αδυναμίες του αντιπάλου του και να αποκτήσει υπεροχή".


Η ΕΠΟΧΗ:


"Ζωτικής σημασίας για την κοινωνία η ισχυρή παρουσία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα και έξω από τη Βουλή"Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ένα μόνο ερώτημα υπάρχει γι αυτές τις εκλογές, καθώς όχι μόνο η πρώτη θέση αλλά και η αυτοδυναμία του ΠαΣοΚ θεωρείται εξασφαλισμένη με βάση τις δημοσκοπήσεις. Για εμάς το ζητούμενο των εκλογών πρέπει να είναι το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ -παρόλα τα λάθη και τις παραλείψεις διαρκείας- θα αντέξει την πίεση όλου του συστήματος και θα έχει ισχυρή παρουσία στη νέα Βουλή".



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

"Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν θα ανεχθώ τα φέουδα»Η εφημερίδα σχολιάζει ότι "ισχυρά μηνύματα, προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προς το σώμα των ψηφοφόρων εκπέμπει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου μέσω συνέντευξης προς την «Κ». Ο κ. Παπανδρέου στην περίπτωση κατά την οποία επικρατήσει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, προειδοποιεί τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα προσωπικών στρατηγικών, επαναλαμβάνει ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, προσδιορίζει ως βασική προτεραιότητα των επόμενων μηνών «το νοικοκύρεμα της οικονομίας και την τόνωση της αγοράς".


Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας:

"Φίμωτρο στις Κασσάνδρες. «Όχι» στον εφησυχασμό από δημοσκόπους και «γαλάζια παπαγαλάκια»Η εφημερίδα γράφει ότι "το στοίχημα των αναποφάσιστων και των απογοητευμένων ψηφοφόρων της Ν.Δ. επιχειρεί να κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει κερδίσει κατά κράτος τον Κώστα Καραμανλή, στην έως τώρα διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Συνεργάτες του στην Ιπποκράτους συνιστούν ψυχραιμία και τονίζουν ότι παρά τα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται απ' όλη την Ελλάδα και καθιστούν σαφές ότι η αυτοδυναμία έχει κατακτηθεί, τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο".



Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ:

"Εξευτελιστική παράδοση της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία με ομαδική λιποταξία από τη μάχη των εκλογών"Σύμφωνα με την εφημερίδα "με ομαδική λιποταξία από την μάχη των εκλογών ολοκληρώνεται μέσα σε δύο εβδομάδες η εξευτελιστική παράδοση της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να φαίνεται ότι εξασφαλίζει έναν εκλογικό θρίαμβο αντίστοιχο που παραπέμπει σε μέρες '81".



Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:


"Κοστούμια και πλερέζες. Στην τροχιά της επόμενης μέρας. Πρόβες υπουργικών ρόλων στο ΠΑΣΟΚ. Έτοιμοι για τη μετά Καραμανλή εποχή της ΝΔ"Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ντιμπέιτ Καραμανλή - Παπανδρέου συγκεντρώνει τις εντυπώσεις, αλλά οι εκλογείς έχουν σαφώς στραφεί προς το ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα βαδίζουν προς την κάλπη, με τα στελέχη τους να παίρνουν ήδη θέσεις για τη μετεκλογική πραγματικότητα, που προβλέπεται «κυβερνητική» για τους πράσινους, τραυματική για τους γαλάζιους"



Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:

"Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τορπίλη στην ασφάλιση μετά τις εκλογές είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ"Σύμφωνα με την εφημερίδα "την επόμενη μέρα των εκλογών, τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και μέσα στις περίφημες 100 πρώτες μέρες, θα είναι έτοιμη να σκάσει μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που εμείς το λέμε, πιο ολοκληρωμένα, Πρόνοια - Υγεία - Συνταξιοδότηση. Ηδη προετοιμάζεται το έδαφος, μέσα από το δικομματικό καυγά ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ με τα άδεια κρατικά ταμεία, για να χτυπήσουν το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που παρέχει πολύ ψωμί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στις τράπεζες, οι οποίες, όπως ξέρετε, έχουν και ειδικό κλάδο υγείας, συνταξιοδότησης".



Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής:

"Τα τελευταία του «χαρτιά» ανοίγει ο Καραμανλής. Ελπίζει στα debate και στη συσπείρωση της «ύστατης ώρας»Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "δύο εβδομάδες απομένουν για τις εκλογές, και ο Κώστας Καραμανλής παίζει στις δύο «τηλεμαχίες», αύριο και μεθαύριο, τα «τελευταία του χαρτιά» ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και γι αυτό εμμένει τόσο πολύ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στην προσωπική τηλεοπτική «μονομαχία» του με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ".



ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής:

"Κρυφός πόλεμος στη ΝΔ για τη διαδοχή Καραμανλή. Με το «όπλο παρά πόδα» περιμένουν την ήττα οι δελφίνοι"Κατά την εφημερίδα "την ίδια στιγμή που ο κ. Κ. Καραμανλής δηλώνει ότι μάχεται για την εκλογική νίκη και ότι θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος έχει ξεσπάσει ένας υπόγειος πόλεμος για τη διαδοχή του. Τα εσωκομματικά μαχαιρώματα και οι παρασκηνιακές τρικλοποδιές μεταξύ των επίδοξων επιγόνων και των κομματικών στρατών τους είναι στην ημερησία διάταξη, ενώ όλοι δίνουν ραντεβού στις 5 Οκτωβρίου για την τελική αναμέτρηση".



ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής:

"Ενώ το ΠΑΣΟΚ πάει ολοταχώς για αυτοδυναμία βιάζονται να παραδώσουν! "Κατά την εφημερίδα "απογοήτευση, ηττοπάθεια και τάσεις αποσυσπείρωσης καταγράφονται στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, κλίμα που επιδεινώνεται σταθερά από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν διευρυνόμενο το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και δεδομένη πλέον την κυβερνητική αυτοδυναμία και μάλιστα άνετη. Ηγεσία και στελέχη εμφανίζονται αδύναμοι να αντιδράσουν στην καθοδική πορεία και σε αρκετές περιπτώσεις δείχνουν να έχουν αποδεχθεί το «μοιραίο», την ήττα δηλαδή στην αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου".


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

"Το ΠΑΣΟΚ σβήνει τα χρέη προς τις τράπεζες"Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση Παπανδρέου στη Βουλή. «Ανάσα» για 100.000 νοικοκυριά και 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις".



REAL NEWS:

"Άρχισαν τα όργανα! Παρασκηνιακές διεργασίες διαδοχής στη Ν.Δ. παραμονές των εκλογών"Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Περιμένοντας την απόφαση Καραμανλή, οι δελφίνοι παίρνουν θέση για την επόμενη μέρα. Κανείς από τους «κορυφαίους» δεν μιλάει, ούτε καν ψιθυρίζει «τι θα γίνει την επόμενη μέρα...» Απλώς κινούνται όλοι σιωπηρά αλλά μεθοδικά, όχι μόνο για προφανείς λόγους τακτικής, αλλά διότι ο Κώστας Καραμανλής είναι... απρόβλεπτος".



FREE SUNDAY:


"Μάχη για την επόμενη ημέρα".Η εφημερίδα γράφει ότι "η διακυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε με το μανιφέστο του πρωθυπουργού εναντίον των «νταβατζήδων» από το βήμα του «Μπαϊρακτάρη» και τελειώνει με την καταγγελία του κ. Σάββα Τσιτουρίδη για «εκλεκτούς της διαπλοκής» έξω από τη Ρηγίλλης".


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "«Λάβατε θέσεις» για τους δελφίνους. Η επόμενη μέρα για ΝΔ και Καραμανλή"



ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Φάρμακο το... tetris! Το γνωστό παιχνίδι βελτιώνει τη σκέψη"



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ



ΕΞΠΡΕΣ:

"Μέτρα για τον περιορισμό των ακάλυπτων επιταγώνΗ εφημερίδα γράφει ότι "«πακέτο» μέτρων για την εξυγίανση της αγοράς των επιταγών επεξεργάζονται οι τράπεζες. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν σε συνεργασία με την κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου και θα στοχεύουν στη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων αλλά και διευκολύνσεων, προκειμένου να περιοριστούν οι ακάλυπτες επιταγές".


ΚΕΡΔΟΣ:

"Λούκα Κατσέλη: Βασική επιλογή μας η εξόφληση των προμηθευτών του κράτους"Κατά την εφημερίδα "η άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ελληνικού Δημοσίου προς τρίτους θα διοχετεύσει ρευστότητα, θα κινητοποιήσει την αγορά και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία του κράτους απέναντι στους πολίτες και τις διεθνείς αγορές. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή της στο "Κέρδος" η πολιτική υπεύθυνη του ΠαΣοΚ για την Οικονομία και υποψήφια βουλευτής στη Β΄ Αθήνας κυρία Λούκα Κατσέλη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share