Απρόθυμοι οι Ευρωπαίοι για το Αφγανιστάν. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Απρόθυμοι οι Ευρωπαίοι για το Αφγανιστάν.

Μεταδίδει το Reuters:
.
"Την απροθυμία τους να στείλουν επιπλέον στρατεύματα στο Αφγανιστάν προτού αποσαφηνιστεί το εσωτερικό πολιτικό τοπίο στη σπαρασσόμενη χώρα και λάβει τις οριστικές του αποφάσεις ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών μελών του ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο υπουργών Αμυνας της Συμμαχίας στην Μπρατισλάβα.
Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ εξέφρασε την...
εκτίμηση ότι η χώρα του δεν θα αυξήσει τα στρατεύματά της στο Αφγανιστάν τον προσεχή Δεκέμβριο, όταν το Κοινοβούλιο θα κληθεί να ανανεώσει την παρουσία της υπάρχουσας δύναμης, που αριθμεί 4.200 άνδρες. Από την πλευρά του, ο Ολλανδός υπουργός Αμυνας, Ελμερτ Βαν Μίντελκπουπ, δήλωσε ότι η χώρα του αναμένει τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στο Αφγανιστάν «γιατί τίθεται εν αμφιβόλω η νομιμοποίηση της αφγανικής κυβέρνησης», ύστερα από την ακύρωση της εκλογής Καρζάι από τον πρώτο γύρο των εκλογών λόγω νοθείας. Οι επαναληπτικές εκλογές έχουν καθοριστεί για τις 7 Νοεμβρίου.
Επιπλέον, ο Ολλανδός αξιωματούχος δήλωσε ότι «οι περισσότερες χώρες (του ΝΑΤΟ) αναμένουν τις αμερικανικές αποφάσεις επί του θέματος». Ο Ομπάμα έχει δηλώσει ότι θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την αύξηση ή μη των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν προ της 7ης Νοεμβρίου, όπως αποσαφήνισε την Τετάρτη.
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ολλανδό υπουργό Αμυνας κινήθηκε ο Δανός ομόλογός του, Σέρεν Γκάντε.
Αίσθηση προκάλεσε η ασυνήθιστη παρουσία, στη σύνοδο της Μπρατισλάβα, του Αμερικανού διοικητή στο Αφγανιστάν, στρατηγού Στάνλεϊ Μακρίσταλ, ο οποίος αιτιολόγησε στους υπουργούς του ΝΑΤΟ τις προτάσεις του για αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων. Ο Αμερικανός στρατηγός προκάλεσε αντιδράσεις στις ΗΠΑ για την υπέρβαση της ιεραρχίας με τη δημόσια επιχειρηματολογία του υπέρ της αύξησης των αμερικανικών στρατευμάτων προτού λάβει τις αποφάσεις του ο πρόεδρος της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share