"200 ταραξίες βρίσκονται σε κλοιό" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

"200 ταραξίες βρίσκονται σε κλοιό"

σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής:

"Στην «αδρανοποίηση» ενός κύκλου 200 ατόμων που δεν ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες αναρχικών αλλά υπάρχει ανησυχία ότι θα επιχειρήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας προσανατολίζονται οι διωκτικές αρχές.
Τα συγκεκριμένα άτομα βρίσκονται -και θα παραμείνουν- υπό διαρκή επιτήρηση ώστε να...αποτραπεί τυχόν προσπάθεια να δράσουν συντονισμένα. Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί για τον σκοπό αυτό κλιμάκια της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής, καθώς και συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να εφαρμοστεί το (δοκιμασμένο στο παρελθόν) δόγμα των προληπτικών προσαγωγών, όπου και όταν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να καμφθούν το ηθικό και η επιχειρησιακή δυνατότητα ταραξιών. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές ασφαλείας πρόκειται για έναν πυρήνα νεαρών ατόμων, 19-20 ετών, που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου δίχως όμως να προέρχονται από τον χώρο που παραδοσιακά αντιπροσωπεύουν τα Εξάρχεια.
Οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι η παρουσία τους στο διάστημα που ακολούθησε τα γεγονότα του Δεκεμβρίου ενόχλησε ακόμα και τα οργανωμένα μπλοκ αναρχικών τα οποία χαρακτήρισαν τη στάση τους «απολίτικη».
Ενδεικτική είναι η απόφαση των συγκροτημένων ομάδων αναρχικών να αποχωρήσουν στη διάρκεια των γεγονότων του περασμένου χειμώνα από τη συνέλευση του Πολυτεχνείου, όπου είχαν καταφύγει τα συγκεκριμένα άτομα και η πρωτοβουλία οργάνωσης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στέκι τους σε πεζόδρομο των Εξαρχείων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share