Έργο "μαμούθ" 450 εκ.ευρώ ανέλαβε Ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στην Τουρκία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Έργο "μαμούθ" 450 εκ.ευρώ ανέλαβε Ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στην Τουρκία.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα διεθνώς και το μεγαλύτερο που έχει αναλάβει ελληνική εταιρία στην Τουρκία, θα πραγματοποιήσει η ΜΕΤΚΑ με απευθείας ανάθεση από τον γερμανικό ενεργειακό κολοσσό RWE και την τουρκική Turcas Guney Elektrik Uretim A.S.
Πρόκειται για την κατασκευή μονάδας...
ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 775 MW, προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ, πλέον 40 εκατ. για πρόσθετες εργασίες που έχει το δικαίωμα να ζητήσει ο πελάτης. Με το συγκεκριμένο έργο το ανεκτέλεστο της εταιρίας φτάνει τα 2,25 δισ. ευρώ, ενώ από τις υπάρχουσες συμβάσεις η ΜΕΤΚΑ αναμένει την επόμενη τριετία πωλήσεις που προσεγγίζουν τα 1,3 δισ. ευρώ από το εξωτερικό.
Η σύμβαση υπεγράφη χθες στο Eσσεν της Γερμανίας μεταξύ της ΜΕΤΚΑ και της RWE - Turcas Güney Elektrik Uretim A.S. Το έργο αφορά τη μελέτη - προμήθεια - κατασκευή και θέση σε λειτουργία ενός σταθμού παραγωγής ρεύματος με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 775 ΜW, κοντά στην περιοχή Ντενιζλί στην Τουρκία. Η νέα μονάδα θα βασίζεται σε τεχνολογία Siemens (SGT5-4000F gas turbine technology), και διάταξη: 2 αεριοστρόβιλοι, 2 λέβητες και ένας ατμοστρόβιλος.
Το έργο θα εκτελεστεί σε φάσεις, με την πρώτη να περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και ενέργειες σχετικά με την αδειοδότηση, για να ακολουθήσει το στάδιο κατασκευής. Η έναρξη εμπορικής λειτουργίας της μονάδας έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2012.
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της προσεγγίζει πλέον τα 2,3 δισ. ευρώ (συμβολαιοποιημένα και ανατεθειμένα έργα), εκ των οποίων 1,3 δισ. προέρχονται από συμβάσεις έργων στο εξωτερικό, γεγονός που τοποθετεί τη ΜΕΤΚΑ ανάμεσα στις σημαντικότερες εξαγωγικές εταιρίες της χώρας.

Bookmark and Share