50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Email-άρθρο
του κ.Μαργαρίτη Κωνσταντίνου,
Δημοσιογράφου:

"Ξεκίνησε χθες, με κεντρικό σύνθημα ''why cinema now''? το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Φέτος γίνεται 50 ετών, δίνοντας αισθητική, πολιτισμό, διεθνή αίγλη και αναγνωρισιμότητα στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη.
H καλλιτεχνική διευθύντρια κα Δέσποινα Μουζάκη έχει δώσει τα τελευταία χρόνια τον καλύτερό της εαυτό. Προσκάλεσε και έφερε.. στην πόλη μας κορυφαίες προσωπικότητες του κινηματογράφου, απ' όλο τον κόσμο. Η Θεσσαλονίκη έγινε διεθνές κινηματογραφικό σταυροδρόμι.
Οι παράγοντες της πόλης, πολιτικοί και επιχειρηματικοί δεν εκμεταλλεύονται το θεσμό. Αρκούνται σε τυπικές, γενικόλογες αναφορές κατά την έναρξη του φεστιβάλ και δεν αποδεικνύουν την έμπρακτη στήριξή τους με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να ταυτιστεί στο διεθνές στερέωμα με το φεστιβάλ κινηματογράφου. Να φεύγουν οι επίσημοι καλεσμένοι, ως πρεσβευτές της πόλης που θα μας ενισχύουν τουριστικά και οικονομικά στις χώρες τους. Να δείξουμε οτι η FYROM δεν έχει πολιτισμό, δε διοργανώνει κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα, άρα δε μπορεί να αξιώνει παράλογες ''αναγνωρίσεις'' και να αναζητά συμμάχους για τα σχέδιά της.
Είναι μια πρόκληση το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ. Το στήριξα ως Αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ, δουλέψαμε επίμονα και σχολαστικά με την κα Μουζάκη και νοιώθω περήφανος που συμμετέχω με τις ελάχιστες δυνάμεις μου στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας. Σας συστήνω να παρακολουθήσετε όσες ταινίες μπορείτε. Να ζήσετε τη μαγεία του κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share