Κρυφές ζημιές στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Κρυφές ζημιές στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών.

“Κρυμμένες” στους ισολογισμούς των τραπεζών ενδέχεται να βρίσκονται οι μισές από τις ζημιές που πλήττουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, και μάλιστα περισσότερο στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ, υποστήριξε ο επικεφαλής του... Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss-Kahn.
“Υπάρχουν ακόμη σημαντικές ζημιές που δεν έχουν αποκαλυφθεί”, φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ απαντώντας σε ερώτηση για τις τράπεζες. “Είναι μάλιστα πιθανό πως το 50% των ζημιών του τραπεζικού κλάδου παραμένει κρυμμένο στους ισολογισμούς. Με το μεγαλύτερο κομμάτι να αφορά την Ευρώπη παρά τις ΗΠΑ”.
Ερωτηθείς για τα νομίσματα, ο Strauss-Kahn σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι είναι οι μόνοι που έχουν παραπονεθεί για την ισχύ του νομίσματος τους.
“Και το ΔΝΤ εκτιμά πως το ευρώ είναι είναι ελαφρώς υπερτιμημένο, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί το επίπεδο στο οποίο επιτυγχάνεται εξισορρόπηση των ισοτιμιών”, ανέφερε. Και συμπλήρωσε: “Θα πρέπει βέβαια οι Ευρωπαίοι να εδραιώσουν την οικονομική τους στρατηγική αν δεν θέλουν να αφήσουν το ζευγάρι ΗΠΑ-Κίνα να διαφεντεύει στις παγκόσμιες διαβουλεύσεις τα επόμενα είκοσι χρόνια”.
Σε αυτό το σημείο ο Strauss-Kahn επεσήμανε πως οι δύο βασικοί παράγοντες για επίτευξη μεγάλης οικονομικής δύναμης σήμερα είναι ο μεγάλος πληθυσμός και η τεχνολογική εξέλιξη.
Bookmark and Share