Ευ.Βενιζέλος:"Ενισχύεται η ελληνική αξιοπιστία με την παρουσία στο Αφγανιστάν". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ευ.Βενιζέλος:"Ενισχύεται η ελληνική αξιοπιστία με την παρουσία στο Αφγανιστάν".

«Τα δικά μας εθνικά θέματα, η δική μας ασφάλεια, η δική μας εθνική στρατηγική, είναι αυτή που υπαγορεύει την παρουσία μας στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στη Βοσνία, στο Κοσσυφοπέδιο», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι με την στρατιωτική παρουσία «αποκτάμε την δυνατότητα... λόγου και παρέμβασης και ενισχύουμε την αξιοπιστία μας όταν πρόκειται να προβάλουμε θέσεις, ή να διεκδικήσουμε ζητήματα τα οποία βρίσκονται στον πυρήνα της εθνικής μας στρατηγικής».
«Αυτή είναι η κατάσταση - και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, απλώς στερείται του αναγκαίου ρεαλισμού και δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό», ξεκαθάρισε.
«Το κόστος που καταβάλλουμε είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με το επιδιωκόμενο όφελος, ενώ μέριμνά μας είναι να μην εκθέτουμε το στρατιωτικό μας προσωπικό σε περιττούς κινδύνους», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
Ο υπουργός υπενθύμισε πως «στις αποστολές αυτές μετέχουν μόνον επαγγελματίες εθελοντικά, δεν μετέχουν κληρωτοί και φυσικά κανείς δεν πηγαίνει χωρίς την θέλησή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share