Κολωνάκι: Διαθέτει τους...«φτωχότερους» γιατρούς! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Κολωνάκι: Διαθέτει τους...«φτωχότερους» γιατρούς!

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή στοιχεία σχετικά με τα δηλωθέντα εισοδήματα γιατρών που διατηρούν ιατρεία στο Κολωνάκι δήλωσε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
Ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι από τα 150 άτομα τα οποία έχουν ιατρεία στην περιοχή που θεωρείται από παλιά η πιο ακριβή στο κένρο της Αθήνας δηλώνουν, τα...30 ετήσιο καθαρό εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, άλλα 30 άτομα δηλώνουν από 10.000 - 20.000 ευρώ και 30 δηλώνουν καθαρό ετήσιο εισόδημα από 20.000 - 30.000 ευρώ.
Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου "φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ δηλώσεων και πραγματικών εισοδημάτων" και πρόσθεσε ότι " υπάρχει προκλητικός πλούτος που φοροδιαφεύγει".
Το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει τους ελέγχους σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, θα γίνει ειδική συζήτηση πώς θα φορολογούνται αυτές ", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Εξάλλου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δήλωσε ότι δίνεται από την κυβέρνηση καθημερινή μάχη σε ό,τι αφορά τα spread των ομολόγων και ότι η Eurostat, μετά την επίσκεψη των εκπροσώπων της στην Ελλάδα, θα καταρτίσει πόρισμα για τα μακροοικονομικά στοιχεία που ήρθε να ελέγξει.
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, είπε ότι βασική διαφοροποίηση του κρατικού προϋπολογισμού 2010 αφορά το σκέλος των δαπανών.
Εφέτος, ο προϋπολογισμός θα διανεμηθεί σε CD, διότι δεν εκτυπώθηκε για λόγους κόστους και ταυτόχρονα δεν θα υπάρχουν καταχωρήσεις στις εφημερίδες (εξοικονόμηση ενός εκατομμυρίου ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share