Κύπρος:Οι Βρετανικές Βάσεις μειώνουν το προσωπικό αλλά «δεν υποβαθμίζονται». - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κύπρος:Οι Βρετανικές Βάσεις μειώνουν το προσωπικό αλλά «δεν υποβαθμίζονται».

Η διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο παραδέχθηκε απόψε ότι μειώνεται το προσωπικό των δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αλλά διέψευσε ότι υποβαθμίζεται η Βάση Δεκελείας.
Σε ανακοίνωση της διοίκησης των βάσεων, η οποία αποτελεί απάντηση σε πληροφορίες για υποβάθμιση της Βάσης Δεκελείας, αναφέρει ότι... έχει γίνει προσωρινή μετακίνηση αριθμού στρατιωτών από τη Δεκέλεια στη Βάση Ακρωτηρίου, λόγω εργασιών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στρατωνισμού τους.¨
Προστίθεται ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες οι στρατιώτες θα επιστρέψουν στη Βάση Δεκέλειας.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη Βρετανία θα επιστρέψουν μόνο 80 στρατιώτες, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε ομάδα μηχανικών, η οποία θα διαλυθεί.
Οι Βρετανικές Βάσεις διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε συνεννόηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κύπρου για να βρεθούν οι καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης για τους εργαζομένους που θα απολυθούν.
Διευκρινίζουν ακόμη ότι οι ενέργειες αυτές δεν σχετίζονται με την πρόταση της βρετανικής Κυβέρνησης για παραχώρηση της μισής περίπου έκτασης των βάσεων στην Κύπρο, στο πλαίσιο των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού.απε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share