Οι..."λαθρεπιβάτες" της ΟΝΕ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Οι..."λαθρεπιβάτες" της ΟΝΕ.

.."πώς αλλιώς μπορεί να αισθάνεται ο συνεπής φορολογούμενος έλληνας, ο οποίος, αν και πλήρωσε το κόστος της ένταξης στο ευρώ με πληθωρισμό, προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες και στα νέα δεδομένα, βελτίωσε την απόδοση και την παραγωγικότητά του για να γίνει Ευρωπαίος, βρίσκεται αντιμέτωπος τουλάχιστον με την καχυποψία".

Πέρασαν δέκα χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση και αντί να αισθανόμαστε υπερήφανοι που έχουμε γίνει Ευρωπαίοι, όπως εκείνες τις στιγμές, οι πολιτικοί μάς οδήγησαν στο σημείο να αισθανόμαστε λαθρεπιβάτες στο τρένο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Πώς αλλιώς μπορεί να αισθάνεται ο συνεπής φορολογούμενος έλληνας, ο οποίος, αν και πλήρωσε το κόστος της ένταξης στο ευρώ με πληθωρισμό, προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες και στα νέα δεδομένα, βελτίωσε την απόδοση και την παραγωγικότητά του για να γίνει Ευρωπαίος, βρίσκεται αντιμέτωπος τουλάχιστον με την καχυποψία.
Σήμερα αισθάνεται ότι όλα πήγαν... χαμένα· γιατί οι ευρωπαίοι πολιτικοί μπορεί να μην αντιμετωπίζουν τον μέσο έλληνα ως «απατεώνα», είναι όμως βέβαιον ότι αντιμετωπίζουν πολλούς έλληνες πολιτικούς με αυτή τη διάθεση.
Και αυτό σημαίνει πολλά· μας βάζει σε περιπέτειες σε μια κρίσιμη περίοδο για την ευρωπαϊκή οικονομία, στην οποία οι πόροι, τα χρήματα, δεν περισσεύουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης κι ο κάθε λαός, η κάθε κυβέρνηση, αγωνίζεται για να αποσπάσει τη μερίδα του λέοντος από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Εμείς, σε αυτή τη διαρκή διαπραγμάτευση, είμαστε γυμνοί. Οσο κι αν ο έλληνας πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου έχει παγκόσμια αναγνώριση, διεθνές κύρος και ασκεί υψηλή διπλωματία σε δύσκολα και δυσεπίλυτα θέματα, δεν ισχύει το ίδιο για τους υπουργούς του. Θα πρέπει πρώτα να δώσουν εξετάσεις για να αποκτήσουν το ευρωπαϊκό διπλωματικό διαβατήριο...
Και θέτουμε το απλό ερώτημα: Τι θα κάνει η κυβέρνηση, πώς θα διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους, σε ποια βάση θα μιλήσει για την οικονομία, όταν μόλις προχθές ο υπουργός επί των Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου συγκάλεσε, κατά κάποιον τρόπο, «εθνικό συμβούλιο» για να καταγραφεί η πραγματική κατάσταση της οικονομίας.
Οπως είπε, « με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα στοιχεία για το έλλειμμα της προηγούμενης κυβέρνησης και τα πραγματικά στοιχεία, είναι αναγκαίο να γίνουν μια σειρά από κινήσειςγια να διασφαλιστεί ».
Και ανήγγειλε ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το ΙΟΒΕ, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, το ΚΕΠΕ και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, η οποία θα του παραδώσει πριν από το τέλος του έτους το πόρισμά της με την πραγματική αποτύπωση της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης.
Και αναρωτιόμαστε, όπως θα αναρωτηθούν και οι ευρωπαίοι συνταξιδιώτες, ως τότε τα στοιχεία που θα παρουσιάζει το ελληνικό κράτος, η κυβέρνηση, δεν θα αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση;
Να γιατί οι πολιτικοί μάς κάνουν να αισθανόμαστε λαθρεπιβάτες στην ΟΝΕ. e

Bookmark and Share