Προχωρεί ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη παρά το αρχικό «πάγωμα». - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Προχωρεί ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη παρά το αρχικό «πάγωμα».

Σύντομα στη Βουλή η συμφωνία διέλευσης.

Μέσα στον Δεκέμβριο προτίθεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση το καθοριστικό νομοσχέδιο για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη. Παρά τις αντιρρήσεις που είχαν εκφραστεί προεκλογικά για το «ετεροβαρές της συμφωνίας» υπέρ της Μόσχας και για τα... περίπλοκα περιβαλλοντικά προβλήματα που πιθανόν να επιφέρει η διέλευση του αγωγού από το ελληνικό έδαφος, φαίνεται ότι επί της ουσίας προχωρεί η τελική φάση της κατασκευής του.
Το νομοσχέδιο θα αφορά τη «συμφωνία διέλευσης», στην οποία θα προσδιορίζονται οι όροι συνεργασίας μεταξύ της διεθνούς εταιρείας και των κρατών-μερών για τις φορολογικές καταβολές, τα τέλη και τις αποζημιώσεις που θα καταβάλλονται στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, αλλά και για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Επίσης, η επόμενη φάση θα περιλαμβάνει τις συμπληρωματικές μελέτες και την έκδοση των σχετικών αδειών, την απόκτηση των απαραίτητων εκτάσεων γης, την υπογραφή συμβάσεων χρηματοδότησης του έργου και την υπογραφή των συμφω νιών για την κατασκευή του. Ολα αυτά, εν είδει πλαισίου καταστατικού χάρτη του αγωγού, θα έλθουν προς ψήφιση από την ελληνική Βουλή πριν από το τέλος του έτους, ενώ άγνωστο παραμένει εάν τελικώς αυτό θα γίνει μέσα στο 2009.






















tovima.gr
Bookmark and Share