Μητσοτάκης: "Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμα" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Μητσοτάκης: "Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμα"

 "Θα σεβαστώ το Σύνταγμα, αλλά θα τηρήσω την άποψη μου ότι τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε παζάρια. Ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα μάς καλεί να επιταχύνουμε τη διαδικασία για να έχουμε ταχύτερα κυβέρνηση", τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, στη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Μ


ε μηνύματα ενότητας προς όλους τους Έλληνες και δείχνοντας ξεκάθαρα το δρόμο της δεύτερης κάλπης στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, ο πρωθυπουργός, στη δήλωσή του από την οδό Πειραιώς τόνισε ότι τα αποτελέσματα της κάλπης έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμα. 

"Οι πολίτες ζήτησαν και κάτι ακόμα. Να τρέξουμε πιο γρήγορα στο δρόμο της προόδου", σημείωσε και επεσήμανε ότι η ενότητα νίκησε τον διχασμό.

"Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακόμη πιο σκληρά, για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Η δυναμική του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που πραγματικά να πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Θα σεβαστώ το Σύνταγμα, αλλά θα τηρήσω την άποψη μου ότι τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε παζάρια. Ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα μας καλεί να επιταχύνουμε τη διαδικασία για να έχουμε ταχύτερα κυβέρνηση. Οι πολίτες ενέκριναν τη βασική μας επιλογή της αυτοδύναμης Ελλάδας και ΝΔ και την προγραμματική μας θέση ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος", τόνισε. "Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούριος. Χωρίς αλαζονεία και χωρίς έπαρση που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχθώ. Με κινητήρια δύναμη μας το σχέδιο για την Ελλάδα του 2027 και με πίστη στις δυνατότητες του λαού μας να διεκδικεί και να κατακτά ένα καλύτερο αύριο. Απευθύνομαι σε όσους δίστασαν να κάνουν το βήμα, γιατί τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν οι μεγάλες πλειοψηφίες και τις πραγματοποιούν οι σταθερές κυβερνήσεις. Συνεχίζουμε σταθερά τολμηρά και μόνο μπροστά", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

"Είναι μια νίκη της προόδου απέναντι στην καθυστέρηση"

Με πιο προσωπικό τόνο και με νέα μηνύματα ενότητας απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο των γραφείων της οδού Πειραιώς.

"Η σημερινή νίκη ανήκει σε όλους εσάς... Όλη η Ελλάδα είναι μπλε σήμερα...Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους δούλεψαν τόσο σκληρά, για να πετύχουμε αυτήν τη μεγάλη νίκη...Να ευχαριστήσω όλους τους στενούς συνεργάτες. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια και έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια καλύτερη πατρίδα...Να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της παράταξης μας...Ένα ευχαριστώ στην οικογένεια μου...", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

"Να γνωρίζετε ότι το βάρος της ευθύνης σήμερα είναι τέτοιο που θα με κάνει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά...Για την υλοποίηση των κεντρικών προεκλογικών μας δεσμεύσεων...Με σεμνότητα και χωρίς έπαρση να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων...Είναι μια νίκη της προόδου απέναντι στην καθυστέρηση...Θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά και μπροστά, για να ολοκληρώσουμε το βήμα που κάναμε σήμερα και να είμαστε οι τελικοί νικητές...", ανέφερε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share