Αγέλη λύκων σκορπά τον τρόμο στη Νιγρίτα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Αγέλη λύκων σκορπά τον τρόμο στη Νιγρίτα.

Τρόμος στα αγροκτήματα έξω από τη Νιγρίτα Σερρών, εξ αιτίας της εμφάνισης μιας αγέλης πεινασμένων λύκων που εδώ και λίγες ημέρες σκορπά την καταστροφή στα ζώα των αγροτών!
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την αγέλη απαρτίζουν τουλάχιστον πέντε λύκοι, οι οποίοι...
προφανώς δεν βρίσκουν τροφή στα ορεινά και κατέβηκαν χαμηλότερα ξεπερνώντας τους δισταγμούς τους που τους αποτρέπουν να πλησιάζουν σε μέρη όπου ζει ο άνθρωπος.
Τις τελευταίες ημέρες, οι αγρότες βρήκαν τα άψυχα κουφάρια από δύο άλογα και δύο γαϊδουράκια και κάποια κυνηγόσκυλα που είχαν κατασπαράξει τα πεινασμένα αγρίμια και προσπαθούν να βρουν τρόπους για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Παράλληλα, φοβούνται και για την ίδια τους τη ζωή, αφού υπάρχει φόβος οι λύκοι να επιτεθούν ακόμη και σε άνθρωπο αν τον βρουν μόνο του!
Αν και ο νόμος απαγορεύει το κυνήγι των λύκων, που θεωρούνται προστατευόμενα ζώα, οι κάτοικοι της Νιγρίτας είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα και ζητούν από τις οικολογικές οργανώσεις να τους δώσουν την ευκαιρία να προστατευθούν, αν τυχόν υπάρξει ανάγκη.(πηγή πρώτο θέμα)

4 σχόλια:

  1. Έτσι είναι. Ο άνθρωπος παίρνει το φαγητό του λύκου, ο λύκος παίρνει το φαγητό του ανθρώπου. Οταν το κυνήγι του αγριογούρουνου (της φυσικής τροφής του λύκου) είναι ανεξέλεγκτο και ο κάθε ανεγκέφαλος κυνηγός σκοτώνει όσα θέλει ή όσα χωράει το θηριώδες Navara του, τότε ο λύκος θα στραφεί σε άλλες πηγές τροφής. Χρειάζονται μερικά εκατομμύρια χρόνια για να μάθει να βοσκάει, οπότε μέχρι τότε θα τρώει ο,τι βρίσκει. Ίσως ακόμη και ανθρώπους. Και οι κάτοικοι πριν πάρουν την άδεια απο τους οικολόγους (που δεν πρόκειται) για να τον κυνηγήσουν έπρεπε να ενημερωθούν για το κυνηγι του αγριογούρουνου και του ζαρκαδιού.

    Και ακόμη δεν πλάκωσε ο χειμώνας. Φυλαχτείτε τώρα ανεγκέφαλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκιο έχει ο Ανδρέας σε όλα εκτός από ένα. Και να το ακούει και ο συντάκτης του άρθρου.
    ΔΕΝ επιτίθενται σε ανθρώπους οι λύκοι. Υπάρχουν εκατοντάδες λύκοι στην Ελλάδα, αν όχι και χιλιάδες. Πότε ακούστηκε τελευταία φορά να σκοτώθηκε άνθρωπος από λύκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SWSTOS STEFANE.

    OI KAKOI LYKOI EINAI OI ANTHRWPOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως ο λύκος δεν επιτίθεται σε άνθρωπο, εκτός και αν βρίσκεται σε πολύ στριμόκωλη κατάσταση ή αν έχει μικρά μαζί του. Όπως ακριβώς και οι αρκούδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share