Η Ελλάδα...σερφάρει. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Η Ελλάδα...σερφάρει.

Ραγδαία αύξηση των συνδέσεων στην Ελλάδα, που πλησιάζει ολοένα περισσότερο τον μέσο όρο της ΕΕ.

Υπερέβη το 1 εκατομμύριο πελάτες λιανικής, ευρυζωνικών υπηρεσιών, τον τρέχοντα μήνα, ο ΟΤΕ. Οπως επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση του οργανισμού, μέσα στην τελευταία πενταετία οι επενδύσεις για δίκτυο και ευρυζωνικότητα υπερβαίνουν τα 1,3 δισ. ευρώ. Επιπλέον, μέσω της... υπηρεσίας δορυφορικού ευρυζωνικού Ιnternet και του δορυφόρου Ηellas Sat οι ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας. Αναφορικά με τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι η Ελλάδα πλησιάζει ολοένα περισσότερο τον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Η ευρυζωνική διείσδυση στην Ελλάδα στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2009 ανήλθε στα επίπεδα του 15,63% του πληθυσμού. Ηδη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΤΕ, η διείσδυση της ευρυζωνικότητας (ΟΤΕ και LLU) αγγίζει το 17,5%. Η ραγδαία αυτή αύξηση που παρατηρείται και συνεχίζεται αμείωτη τα τελευταία χρόνια έχει αποτέλεσμα η Ελλάδα να ανεβαίνει συνεχώς θέσεις στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας. Αυτό φαίνεται και σε πρόσφατη μελέτη της Credit Suisse, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ξεπέρασε την Πορτογαλία στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας στα νοικοκυριά.
Οπως αναφέρει ο ΟΤΕ, η ανάπτυξη του δικτύου ΑDSL συνεχίζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τον αριθμό των Σημείων Παρουσίας (ΡoΡs) να ανέρχεται σήμερα σε 1.485, εκ των οποίων τα 1.353 βρίσκονται εκτός Αττικής. Στα παραπάνω σημεία παρουσίας συγκεντρώνεται το 94% των τηλεφωνικών συνδέσεων της χώρας. Μέχρι στιγμής ο ΟΤΕ διαθέτει περισσότερα από 24.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών στο δίκτυο κορμού και πάνω από 2Τbps (εγκατεστημένη χωρητικότητα δικτύου). Ακόμη, διαθέτει 16 σημεία παρουσίας του ΙΡ δικτύου κορμού με πολλαπλές 10 Gbps διασυνδέσεις με ταξύ τους, αλλά και πολλαπλές 10 Gbps διασυνδέσεις με το εξωτερικό.
Αναφορικά με την ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών, ο οργανισμός επισημαίνει ότι πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανακοίνωσε η Cisco, και στην οποία συγκρίνεται η ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε 66 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στη ζώνη «Καλύπτονται οι ανάγκες των διαθέσιμων σήμερα εφαρμογών» (meeting the needs of today΄s applications), περνώντας στην κατάταξη χώρες όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία.


Bookmark and Share