Δημοσκοπήσεις: Πολύ μπροστά ο Σαμαράς. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Δημοσκοπήσεις: Πολύ μπροστά ο Σαμαράς.

Προβάδισμα που κυμαίνεται από 3,5% έως 9,1% δίνουν στον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά πέντε δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, ενώ παράλληλα δείχνουν πως η διαδοχή στη ΝΔ θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.
Το μεγαλύτερο προβάδισμα...
υπέρ του κ. Σαμαρά (9,1%) καταγράφεται στην δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα». Αναλυτικά, οι υποψήφιοι στον α’ γύρο λαμβάνουν: Σαμαράς 41,5%, Μπακογιάννη 39,2%, Ψωμιάδης 11,1%. Στον δεύτερο γύρο ο κ. Σαμαράς παίρνει 51,1% και 42% η κα. Μπακογιάννη.Το μικρότερο προβάδισμα (3,5%) δίνει η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την «Free Sunday». Ο κ. Σαμαράς προηγείται με 41,9% και η κα. Μπακογιάννη λαμβάνει 38,4%.

Νίκη του Αντώνη Σαμαρά δείχνει και η δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή», με ποσοστό 43% και ακολουθούν η Ντόρα Μπακογιάννη με 35% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 18%. Στην παράσταση νίκης, ο κ. Σαμαράς προηγείται με 1% (43% - 42%).Με 7,5 μονάδες προηγείται ο υποψήφιος της ΝΔ στο γκάλοπ της Marc για το «Έθνος». Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 41,4%, η κα. Μπακογιάννη 38,4% και ο κ. Ψωμιάδης 13%, ενώ σε εκείνους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν ο κ. Σαμαράς λαμβάνει 45,3% και η κα. Μπακογιάννη 41,1%. Στο 4,5% είναι το προβάδισμα του κ. Σαμαρά στο γκάλοπ της MRB για τον «Κυριακάτικο Τύπο». Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 48,1% έναντι 43,6% της συνυποψήφίας του, ενώ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 42,7% έναντι 42%.

Όλες οι δημοσκοπήσεις έγιναν μετά την ανακοίνωση στήριξης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην υποψηφιότητα Σαμαρά, την οποία οι περισσότεροι κρίνουν Τέλος, όπως καταγράφει το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ υπάρχει δυσαρέσκεια των πολιτών και από τη κυβέρνηση, αλλά και από την ΝΔ.

Αυτοί που δήλωσαν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση είναι το 55% και οι ικανοποιημένοι το 40%, ενώ το ποσοστό της κοινής γνώμης που πιστεύει ότι «η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση» αυξήθηκε σε 60% από 54% που κατέγραψε Βαρόμετρο Οκτωβρίου.Ακόμα το 70% θεωρεί την κατάσταση της οικονομίας ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με την ανεργία να έρχεται δεύτερη με ποσοστό 43%. Πολύ απογοητευτική είναι η εικόνα της ΝΔ, αφού το 87% των πολιτών εκφράζει δυσαρέσκεια από τη λειτουργία της και ένα 6% ικανοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share