Μπλόκα για νταλίκες στο τελωνείο των Ευζώνων από τους παραγωγούς του Κιλκίς. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Μπλόκα για νταλίκες στο τελωνείο των Ευζώνων από τους παραγωγούς του Κιλκίς.

Για μια ακόμη φορά οι οδηγοί καλούνται να υποφέρουν λόγω των διεκδικήσεων των γεωργοκτηνοτρόφων.
  • Για τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών να μη τα ξαναλέμε...Πρόκειται περί καθαρού φασισμού.Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι διεκδίκησης των όποιων επιδοτήσεων.
"Μπλόκο" στις νταλίκες με αγροτικά προϊόντα και άλλα εμπορεύματα, που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος από τα Σκόπια, μέσω του τελωνείου των Ευζώνων, έχουν στήσει από τις 12 το μεσημέρι οι γεωργοκτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς.
Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει μέχρι τις...15.00, ενώ θα επαναληφθεί από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας του συλλόγου των γεωργοκτηνοτρόφων, Γεώργιος Τερζής.
"Προς το παρόν δεν εμποδίζουμε την είσοδο ΙΧ ή άλλων οχημάτων", σημείωσε ο κ.Τερζής, σύμφωνα με τον οποίο οι αγρότες αντιμετωπίζουν πλέον θέμα επιβίωσης. "Τί να καθίσουμε να κάνουμε στο σπίτι, όταν δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τα ενοίκια των παιδιών μας, που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις;", είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του Τελωνείου Ευζώνων, Γεώργιο Γκόγκο, προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.
"Για τις νταλίκες υπάρχει μία καθυστέρηση περίπου τριών ωρών, καθώς ετοιμάζουμε τα χαρτιά τους και μπορούν να φύγουν αμέσως, όταν ανοίγουν τα σύνορα", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι παραγωγοί είχαν κλείσει τα σύνορα και χτες, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα. Το Σάββατο, οι αγρότες είχαν συνάντηση με βουλευτές του νομού, προκειμένου να τούς μεταφέρουν τα αιτήματά τους και αναμένουν άμεση ανακοίνωση μέτρων για τη στήριξή τους. Μεταξύ άλλων, διεκδικούν: άμεση καταβολή των επιδοτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης 2009, υψηλότερη στρεμματική αποζημίωση για την ξηρασία του 2007, πληρωμή του εξισωτικού επιδόματος και αναγραφή της χώρας προέλευσης σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

2 σχόλια:

  1. οι δημοσιοι υπαληλοι δεν δεχονται ουτε καν παγωμα των μισθων τους.ενω οι αγροτες φετος ειχαν μειωση τιμων -50 Καλα κανουν και κλινουν τους δρομους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti les re file?
    oi misthoi twn dhmosiwn ypallhlwn einai pagwmenoi apo perysi kai mallon tha einai pagwmenoi kai tou xronou.
    oloi pernane dyskola kai oi perissoteroi exoun meiwsh sta eisodhmata tous.
    Phge kanenas na kleisei tou dromous???
    ainte pia me tous mpoufous tous agrotes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share