Ασχολείται κανείς με τους 13 Έλληνες ναυτικούς που παραμένουν όμηροι στα χέρια Σομαλών πειρατών; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ασχολείται κανείς με τους 13 Έλληνες ναυτικούς που παραμένουν όμηροι στα χέρια Σομαλών πειρατών;

Όμηροι ένοπλων Σομαλών πειρατών εξακολουθούν να παραμένουν σε άγνωστο σημείο της Αφρικής 13 Ελληνες ναυτικοί -πληρώματα των ελληνόκτητων εμπορικών πλοίων «Filitsa», «Navios Apollon» και «Maran Cantaurus».
Το..
αρχηγείο της Ελληνικής Ακτοφυλακής προσπαθεί μεν να ενημερώνεται από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες των τριών εμπορικών μας πλοίων για την όποια συναλλαγή γίνεται με τους πειρατές, αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες γιατί οι πλοιοκτήτες δεν δίνουν πληροφορίες για τις διαβουλεύσεις και τους χειρισμούς.
Οι συγγενείς των Ελλήνων ναυτικών ζουν το δικό τους δράμα βλέποντας πως το θέμα δεν απασχολεί ούτε τα Ελληνικά ΜΜΕ ενώ και κανένας εκπρόσωπος της πολιτείας δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να τους ενημερώνει σε σταθερή βάση.
Οι πειρατές αψηφούν τον κίνδυνο από τις περιπολίες των πολεμικών πλοίων της διεθνούς δύναμης, στη θάλασσα της Σομαλίας, οι ΗΠΑ ζητούν από όλους τους πλοιοκτήτες να μην υποκύπτουν στον εκβιασμό και να μην καταβάλλουν λύτρα, η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα απαιτεί τη λήψη, άμεσα, αυστηρότερων μέτρων και το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο -ΙΜΒ- κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έξαρση του φαινομένου.
.

1 σχόλιο:

  1. Καλα εδω θα νομιμοποιησουμε,ελληνοποιησουμε για αρχη κοντα στους 1000000 λαθρομεταναστες!!!θα εχουμε παραπανω 1000000 στην επομενη απογραφη λες να ασχωληθουμε λοιπον με 13 παλαιο ελληνες????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share