Έρχεται καμπάνα 1,3 δισ. για την... απλοχεριά Χατζηγάκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Έρχεται καμπάνα 1,3 δισ. για την... απλοχεριά Χατζηγάκη

Πανάκριβα φαίνεται ότι θα πληρώσουμε την απλοχεριά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ. Χατζηγάκη προς τους αγρότες των περσινών μπλόκων,καθώς το σύνολο της «λυπητερής» για τη χώρα μας προς την Ε.Ε. ενδέχεται να ξεπεράσει το 1,3 δισ. ευρώ!

Ήδη από προχθές «τρέχει» η προθεσμία ενός μηνός που μας έδωσε η Κομισιόν για να δικαιολογήσει η χώρα μας τα αδικαιολόγητα για το «πακέτο» των περίπου 500 εκατ. που έδινε στους αγρότες πέρσι τέτοια εποχή η κυβέρνηση της Ν.Δ. για να λύσει τα μπλόκα.
Σύμφωνα με...
κοινοτικούς παράγοντες, αν τελικά αποδειχτεί ότι οι παροχές που δόθηκαν μέσω ΕΛΓΑ είναι ασύμβατες με την κοινοτική νομοθεσία, δηλαδή θεωρηθούν κρατικές ενισχύσεις, τότε οι συνέπειες θα είναι βαριές: Οχι μόνο υποχρεώνονται οι αγρότες να επιστρέψουν τα ποσά που πήραν πέρσι, αλλά το πρόστιμο ενδέχεται να φτάσει και το ύψος των ποσών που χορηγήθηκαν, δηλαδή άλλα 500 εκατ. ευρώ. Εκτός, όμως, από το «πακέτο» αυτό, ανάλογη διαδικασία κινείται για δάνειο 150 εκατ. ευρώ προς τους συνεταιρισμούς το 2008 για να συγκεντρώσουν σιτηρά.
Με μια ανάλογη πιθανή διαδικασία, πιθανόν η επιστροφή να φτάσει στο ύψος των 300 εκατ. Συνολικά τα «σπασμένα» από τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης μπορούν δηλαδή να ξεπεράσουν και το 1,3 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η προκαταρκτική εξέταση έδειξε πως οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από τον ΕΛΓΑ το 2008 και 2009, στο πλαίσιο του συστήματος υποχρεωτικής ασφάλισης, δεν αποκλείεται να συνιστούν κρατικές ενισχύσεις. Η Επιτροπή κίνησε συνεπώς τη διαδικασία έρευνας, η οποία προβλέπεται στο άρθρο 108, παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ε.Ε., και πλέον η κυβέρνηση καλείται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να δώσει εξηγήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η Κομισιόν δεν περίμενε τις όψιμες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για να κινήσει τις προκαταρκτικές διαδικασίες σχετικά με το «πακέτο» Χατζηγάκη. Στις 25 Φεβρουαρίου 2009, δηλαδή λίγο μετά τις παροχές, γίνεται η πρώτη κρούση από την Κομισιόν για να δοθούν εξηγήσεις. Ακολουθούν τουλάχιστουν άλλες δύο οχλήσεις, στις 18/3/2009 και στις 16/6/09, με τις οποίες ζητούνται συμπληρωματικές πληροφορίες και εξηγήσεις. Όλα αυτά εννοείται όσο ήταν η Ν.Δ. στην κυβέρνηση και ο κ. Χατζηγάκης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης...

2 σχόλια:

  1. Δεν πανε να γ*******ε ολοι τους;Τελικα αρχιζω να πιστευω οτι πιο συμφερον ειναι να κατεβει η αστυνομια,ο στρατος,η αεροπορια,δεν με ενδιαφερει ποιος,για να λειτουργησει το κρατος και να μην χρεωνομαστε.Στο ονομα της μ******ς που την ονομασαν δημοκρατια,καταλυεται το συμπαν.Και εγω που θελω να παω στην δουλεια μου,στις διακοπες μου η στο χωριο μου,δεν μπορω γιατι οι 'δημοκρατες' εκλεισαν τους δρομους.Και οι μεσαζοντες,περι ων ο λογος,ζουν και βασιλευουν,και οι τιμες στα ζαρβατικα....ατιμες.Ε,αντε λοιπον να γαμηθειτε ολοι,αλλη μια φορα,και στα πα**ρια μου αν με πειτε φασιστα.Ουτως η αλλως αγραμματοι εισαστε,και αλλες λεξεις δεν ξερετε.Ηλιθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι:όταν έχουν ολομέλεια στη βουλή να μαζευτούμε όσο γίνεται περισσότεροι και αν θα μπορέσουν να φύγουν τα κτήνη που θα είναι μέσα ας το κάνουν. Δεν υπάρχει λύση σε αυτό τον τόπο παρά μόνο αν ξεσηκωθούμε ενάντια αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share