Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με διευθυντές και στελέχη ξένων εφημερίδων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με διευθυντές και στελέχη ξένων εφημερίδων.

Συνάντηση με ομάδα 25 διευθυντών και στελεχών ξένων εφημερίδων, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα είχε σήμερα στο Νταβός, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε «πολύ καλή» και η ελληνική πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο της συνομιλίας και για την κατανόηση, που έδειξαν οι... ξένοι δημοσιογράφοι, στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει σε βάρος της χώρας και στην εφαρμογή του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου διευκρινίσεις για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος και πώς θα ελεγχθούν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Ο κ. Παπανδρέου έδωσε σαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αναφερόμενος κυρίως στο θέμα της διαφθοράς και στις προσπάθειες να παταχθεί, ενώ ανέφερε την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας στις αλλαγές, που προωθούνται στη δομή του κράτους, καθώς και στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Ως προς τις αντιδράσεις για τις οποίες ρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι οι Ελληνες γνωρίζουν τα προβλήματα και επιθυμούν και οι ίδιοι να προχωρήσουν οι ριζικές αλλαγές. Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε και τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες με στηρίζουν, δεν θέλουν μερεμέτια γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να αλλάξουμε». Η κυβέρνηση και οι Έλληνες είπε ακόμα ο κ. Παπανδρέου, είναι αποφασισμένοι να αφήσουν οριστικά πίσω το κακό παρελθόν, να γυρίσουν τη σελίδα της κακής κληρονομιάς. Κατέληξε δε, πως η διαφθορά δεν είναι στο DNA των Ελλήνων.απε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share