Missing & wanted.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Missing & wanted..

O παρακάτω κύριος αναζητείται & καταζητείται.
Στην πραγματικότητα είναι ο Νο1 καταζητούμενος στον Κόσμο!
Εάν τον έχετε δει καλέστε...κατευθείαν το FΒΙ.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν από χθες δύο ψηφιακά επεξεργασμένες από ειδικούς του FBI φωτογραφίες.
Πρόκειται για δύο φωτογραφίες που έχουν επεξεργαστεί κατά τρόπο τέτοιο ώστε να αποτυπώνουν κατά προσέγγιση το σημερινό παρουσιαστικό του...καταζητούμενου ηγέτη της Αλ Κάιντα.
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η ψηφιακή απεικόνιση του Οσάμα μπιν Λάντεν ως ηλικιωμένου άνδρα με «περιποιημένη» γενειάδα και δυτικά ρούχα (φωτογ. επάνω). Η δεύτερη απεικόνιση τον εμφανίζει με την παραδοσιακή σουνιτική περιβολή(φωτογ.δεξιά). Οι εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της εντατικοποίησης της διεθνούς εκστρατείας για τη σύλληψη του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον πλανήτη.
«Ευελπιστούμε ότι αυτές οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του Οσάμα μπιν Λάντεν θα βοηθήσουν κάποιον να τον αναγνωρίσει», δήλωσε ο υποδιευθυντής του τμήματος Διπλωματικής Ασφάλειας και Εκτίμησης Απειλών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Εκερτ. «Οποιος τον αναγνωρίσει μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο του προγράμματος αμοιβών για τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο ίδιος. Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα τις ψηφιακές απεικονίσεις δεκαεπτά, ακόμα, καταζητούμενων τρομοκρατών. Oλες οι απεικονίσεις έχουν αναρτηθεί και στη σελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Διαδίκτυο.
*Το τελευταίο βίντεο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, πάντως, μεταδόθηκε το 2007. Σ’ αυτό εμφανιζόταν να έχει «περιποιηθεί» τη γενειάδα του, σε αντίθεση με τα βίντεο που μεταδίδονταν μέχρι το 2004. Σε όλα τα βίντεο, ωστόσο, ο Οσάμα μπιν Λάντεν φορούσε το ίδιο λευκό τουρμπάνι και την παραδοσιακή σουνιτική πουκαμίσα.Upd:Tα Ισπανικά ΜΜΕ όμως κατηγορούν το FBI πως η επεξεργασμένη φωτογραφία του Bin Laden δεν είναι τίποτα άλλο από μια φωτογραφία του Ισπανού πολιτικού Gaspar Llamazares (φωτογ.αριστερά) με κάποιες μικρές τροποποιήσεις..Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share