10 εκ. ευρώ έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου Θάσου..! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

10 εκ. ευρώ έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου Θάσου..!

Θα ξεπεράσει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ το έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου Θάσου, όπως διαπιστώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, με αφορμή την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στη λήψη νέων δανείων.. συνολικού ύψους περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου ν' αγοραστούν νέα μηχανήματα και να εξοφληθούν παλιές οφειλές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους ισολογισμούς του Δήμου, για την εξαετία 2003-2008 το έλλειμμα φτάνει τα 9,4 εκατομμύρια και σ' αυτά πρέπει να προστεθεί η χρήση του 2009, που αναμένεται να γίνει γνωστή τους επόμενους μήνες.

Υπολογίζεται ότι, κάθε χρόνο, ο Δήμος Θάσου «μπαίνει μέσα» κατά 1,3 εκατομμύρια ευρώ, κατά μέσο όρο. Για την τελευταία εξαετία, για την οποία υπάρχουν επίσημα στοιχεία, υπολογίζεται αθροιστική αύξηση του ελλείμματος κατά 570%. Το 2003, το έλλειμμα ήταν μόλις 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι έχει οχταπλασιαστεί!

Η δημοσιονομική κατάσταση στο Δήμο Θάσου, σύμφωνα με τα επίσημα λογιστικά στοιχεία, τα οποία έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές, δείχνουν ότι ο Δήμος παρουσιάζει ζημίες, ανά μήνα, άνω των 100.000 . Επιπλέον, από το 2003 μέχρι και το 2008 παραμένουν καθηλωμένα τα έσοδα του Δήμου από τις «απαιτήσεις από πώληση αγαθών και υπηρεσιών».

Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, σήμερα, ο Δήμος Θάσου είναι η αδυναμία είσπραξης χρεών από μεγάλους «πελάτες». Τα χρήματα που έχει να λαμβάνει ο Δήμος από ειδικές κατηγορίες εσόδων, είναι πολλά, όπως: μισθώματα λατομείων 594.000 , τέλη χρήσης αιγιαλού 97.000 , πρόστιμα από παράνομη εκμετάλλευση 69.000 ¤, μισθώματα δημοτικών χώρων και ακινήτων 87.000 , τακτικά έσοδα επί των ακαθαρίστων εσόδων 251.000 .εξπρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share