«Πάγωμα» 2.035 προσλήψεων αποφάσισε η ΔΕΗ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

«Πάγωμα» 2.035 προσλήψεων αποφάσισε η ΔΕΗ.

Σε αναστολή της διαδικασίας προσλήψεων των 2.035 εργαζομένων που προέκυψαν από τον διαγωνισμό που ξεκίνησε η επιχείρηση το 2007 για την κάλυψη πάγιων αναγκών της επιχείρησης, προχώρησε η ΔEH, μετά το...πρωθυπουργικό διάγγελμα για «πάγωμα» των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα.
Παρότι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Aρθούρος Zερβός, στο συνέδριο της ΓENOΠ τον Iανουάριο ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας των 2.035 νέων προσλήψεων και μάλιστα με το καθεστώς του Kανονισμού Kατάστασης Προσωπικού της ΔEH και η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της ΔEH άνοιξε τον δρόμο για την υπογραφή των πρώτων 80 συμβάσεων, η πρωθυπουργική εξαγγελία έβαλε φρένο στην όλη διαδικασία.
H όλη εξέλιξη εκτιμάται πάντως ότι ακόμη και εάν δεν οδηγήσει στο «πάγωμα» των προσλήψεων των 2.035 εργαζομένων θα προκαλέσει σίγουρα επανεξέταση της απόφασης για το καθεστώς πρόσληψης, λόγω των αυξημένων δαπανών που δημιουργεί μακροχρόνια για την επιχείρηση.
H πιθανότητα, οι προσλήψεις να γίνουν στο πλαίσιο του νόμου 3429 δεν αποκλείεται παρά τις αντιδράσεις της ΓENOΠ, εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες (εφόσον αυτές προχωρήσουν στο νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί από τα κυβερνητικά μέτρα για τη διαχείριση της κρίσης που διέρχεται η χώρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share