Η απάντηση του Προέδρου της Βουλής στα Γερμανικά ΜΜΕ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η απάντηση του Προέδρου της Βουλής στα Γερμανικά ΜΜΕ.

"Μόνο στο διάστημα 1990-2005 η Γερμανία εισέπραξε απ΄την Ε.Ε. 60 δισεκατομμύρια ευρώ με τη σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της γερμανικής ενοποίησης",
τονίζει μεταξύ άλλων ο Φ.Πετσάλνικος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέλαβε να απαντήσει στα απαξιωτικά Γερμανικά δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων ενώ η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν φυσικά το εξώφυλλο του Focus αλλά και άρθρο στο Stern.
Ο κ. Πετσάλνικος αξίωσε να δημοσιεύσουν 3σέλιδη απαντητική του επιστολή για τη στοιχειώδη αποκατάσταση των πραγμάτων.
Αναλυτικά το περιεχόμενο των επιστολών:


O κ. Πετσάλνικος υπογραμμίζει εισαγωγικά, ότι η Ελλάδα, δεν είναι παρίας και συνεπώς δεν ζητά χρήματα από κανέναν και πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς πολίτες. Διεκδικεί ωστόσο, τη δυνατότητα να μπορεί να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους, όπως οι υπόλοιπες χώρες της Ένωσης.
Στη μομφή ότι η χώρα μας έχει εισπράξει τεράστια ποσά από τα διαρθρωτικά ταμεία, ο πρόεδρος της Βουλής υπενθυμίζει ενοχλητικά ότι μόνο στο διάστημα 1990-2005 η Γερμανία εισέπραξε 60 δισεκατομμύρια ευρώ με τη σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της γερμανικής ενοποίησης.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι για την πενταετία 2007-2013 στις κοινοτικές προβλέψεις, έχουν εγγραφεί 22,4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, έναντι 26,3 δισ. για τη Γερμανία. Και φυσικά, δεν χάνει την ευκαιρία, να τονίσει ότι αυτός που κυρίως ωφελήθηκε από την ευρωπαϊκή ενοποίηση ήταν η Γερμανία, η οποία διοχετεύει στην Ε.Ε. το 64,5% των εξαγωγών τους, ενώ ειδικά στις χώρες «γουρουνάκια» (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία) εξάγει το 14% των συνολικών της προϊόντων.

Ο κ. Πετσάλνικος παρατηρεί προς τους Γερμανούς πολίτες ότι τα τελευταία χρόνια, με βάση τα αδιάψευστα στοιχεία του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης, η χώρα τους έχει γίνει προνομιακός προμηθευτής οπλικών συστημάτων, αφού το 13% της παραγωγής τους αγοράστηκε από τις αιματηρές οικονομίες των Ελλήνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την τουρκική επιθετικότητα.
Παράλληλα, αναφέρεται στους μέσους μισθούς και τις συντάξεις, όπου δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, ενώ προσθέτει ότι όπως οι Γερμανοί έσωσαν τις τράπεζές τους, έτσι και οι Έλληνες πολίτες έδωσαν 28 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 11% του ΑΕΠ.

1 σχόλιο:

  1. Ακούς ...Πετσάλνικεεε ?? Ζητάει ΚΑΘΑΡΣΗ ο Βγενόπουλος και ισχυρό ελληνικό κράτος. Να ανοίξουν ΤΩΡΑ όλοι οι λογιαριασμοί των βολευτών από 20ετίας !http://neotera.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share