Βενζίνη με το σταγονόμετρο στα πρατήρια της Αθήνας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Βενζίνη με το σταγονόμετρο στα πρατήρια της Αθήνας

Χωρίς προβλήματα η τροφοδοσία σε Β.Ελλάδα.
Αλλάζουν "τρόπο διαμαρτυρίας" οι Τελωνειακοί.

Νέο τρόπο, χωρίς κήρυξη απεργίας αναζητούν οι τελωνειακοί προκειμένου να παραμείνουν μακριά από τις δουλειές τουσ, καθώς το δικαστήριο που εκδίκαζε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία.
Η υπόθεση έφθασε στα... δικαστήρια μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε χθες βράδυ το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελωνειακοί προσανατολίζονται στην κήρυξη κυλιόμενων απεργιών έως την γενική απεργία της Τετάρτης από την ένωση των Αθηνών ή την προκήρυξη απεργίας στον κλάδο από την ΑΔΕΔΥ η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ομπρέλα στην κινητοποίηση.
Στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη η απεργία έχει ανασταλεί και από χθες βυτιοφόρα ανεφοδιάζονται κανονικά και μεταφέρουν καύσιμα σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, η οποία υπολογίζεται να πάρει μια μικρή ανάσα, αφού πολλά πρατήρια μεγάλων εταιρειών θα διαθέτουν καύσιμα, που τα έφεραν από την Θεσσαλονίκη..

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Κρήτης Μιχ. Αναστασάκης, δήλωσε το πρωί ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη θέση του, καθώς χθες το πρωί διαπίστωσε ότι παρά την απεργία, οι τελωνειακοί υπάλληλοι είχαν προσέλθει σε ποσοστό 90% στην εργασία τους, για λόγους που ο ίδιος δεν κατόρθωσε -όπως είπε- να εξηγήσει.
Πάντως οι ιδιοκτήτες βυριοφόρων, οι οποίοι σχεδίαζαν κινητοποιήσεις, αποφάσισαν τελικά να μην προχωρήσουν προς το παρόν και εργάζονται κανονικά στην διαδικασία ανεφοδιασμού.

Ο εφοδιασμός των πρατηρίων όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της πρωτεύουσας γίνεται από το τελωνείο Θεσσαλονίκης το οποίο λειτουργεί με μία βάρδια από το πρωί έως το απόγευμα και κλείνει το βράδυ.
Όμως μέχρι αυτή την ώρα εκτιμάται ότι σχεδόν το 85% των πρατηρίων στη Νότια Στερεά , την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες, δεν διαθέτουν καύσιμα και ο ανεφοδιασμός των οχημάτων έχει σταματήσει.

Καύσιμα διαθέτουν μόνον ορισμένα πρατήρια που ανήκουν σε πετρελαϊκές εταιρίες και είχαν την δυνατότητα να διατηρήσουν αποθέματα ή οι εταιρίες είχαν εκτελωνίσει καύσιμα τις προηγούμενες ημέρες και τα έχουν αποθηκευμένα στις δεξαμενές τους. Ηδη ωστόσο και τα πρατήρια που εξακολουθούν να εφοδιάζουν με βενζίνη έχουν θέσει όριο στην ποσότητα ανα όχημα στα 30 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσουν να εφοδιάζουν. Επίσης έχουν καταμετρηθεί εκατοντάδες ακυρώσεις σε ξενοδοχεία, ιδιαίτερα της Πελλοπονήσου από όσους είχαν προγραμματίσει εκδρομή στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν έλλειψη καυσίμων

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για κερδοσκοπία στην πώληση σούπερ αμόλυβδης ή οποία έφθασε να πωλείται κατα περίπτωση έως και 1,60 λεπτά το λίτρο.
Οι πετρελαϊκές εταιρίες προτείνουν πάντως μέσω κατεπείγουσας ρύθμισης να τους επιτραπεί η εξαγωγή καυσίμων από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων χωρίς την παρουσία τελωνειακών και να καταβάλουν τους φόρους στις ΔΟΥ ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όταν λήξει η απεργία και αφού προηγηθεί έλεγχος από τους τελωνειακούς στα τιμολόγια μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share