Χάνουν τα ακίνητά τους όσοι χρωστάνε στην Εφορία.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Χάνουν τα ακίνητά τους όσοι χρωστάνε στην Εφορία..

Αποφασίστηκε η εφαρμογή της μεθόδου των κατασχέσεων για ιδιοκτήτες ακινήτων με οφειλές στην Εφορία, καθώς οι διασταυρώσεις του Υπουργείου Οικονομικών «έδειξαν» ότι 26.000 (!) εξ αυτών αγνόησαν επιδεικτικά τα...σημειώματα των ΔΟΥ και τώρα εμφανίζονται με υψηλότατες οφειλές. Πρόκειται για 26.165 φορολογούμενους που χρωστούν ληξιπρόθεσμα συνολικά 520 εκατ. ευρώ, βάσει οφειλών που βεβαιώθηκαν έως τις 30 Ιουνίου της προηγούμενης χρονιάς.
Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν δηλώσει 103.290 ακίνητα (κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου), των οποίων η συνολικά αξία ΕΤΑΚ ανέρχεται στα 5,23 δις ευρώ! Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι χρωστούν 19.865 ευρώ, όταν κάθε ακίνητο που έχουν στην ιδιοκτησία τους είναι μέσης αξίας 50.625 ευρώ!
Οι ιδιοκτήτες αυτοί κινδυνεύουν ακόμα και με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων, καθώς, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι έλεγχοι αυτοί διεξήχθησαν, ώστε να βοηθηθούν τα δικαστικά τμήματα των εφοριών να λάβουν εγκαίρως μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η είσπραξη αυτών των χρεών. Οι καταστάσεις ελέγχου έχουν προωθηθεί στη Διεύθυνση Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και με σχετική εντολή στις ΔΟΥ και τις επιθεωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share