Γέμισαν οι τεχνητές λίμνες της ΔΕΗ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Γέμισαν οι τεχνητές λίμνες της ΔΕΗ.

Σημαντική είναι και η άνοδος της στάθμης των τεχνητών λιμνών της ΔΕΗ, όπου ο μέσος όρος της τελευταίας 15ετίας είναι τα 8.5 δισ. κυβικά μέτρα νερού ετησίως ενώ το 2009 η τιμή διαμορφώθηκε στα 11.5 δισ. κυβικά μέτρα.

«Η εισροή νερού στους ταμιευτήρες των τεχνητών λιμνών για το 2009 καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων... χρόνων», δήλωσε στον ο τομεάρχης Συντηρήσεων και Βελτιώσεων Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ, Γιάννης Μαύρος.
Η αυξημένη εισροή δημιουργεί αισιοδοξία, καθώς χρησιμοποιείται για παραγωγή ενέργειας, ύδρευση και αρδεύσεις. «Αισιοδοξούμε πως δε θα σημειωθούν τα προβλήματα λειψυδρίας των προηγούμενων ετών. Για παράδειγμα, ο Αλιάκμονας έχει περισσότερο νερό από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι μετρήσεις μας δείχνουν πως το πόσιμο νερό θα είναι αρκετό και στη Θεσσαλονίκη» τονίζει ο κ. Μαύρος.
Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει σωστή εκμετάλευση του νερού στις αρδεύσεις των γεωργικών καλλιεργειών, καθώς η αλόγιστη χρήση θα δημιουργήσει προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν. «Εχει σημειωθεί και στο παρελθόν, σε χρονιές με αυξημένη βροχόπτωση, να ξοδεύεται χωρίς μέτρο το νερό για αρδεύσεις», σημειώνει ο κ. Στάθης.Πηγή αγγελιοφόρος.
Bookmark and Share